Polacy mają się czego jeszcze nauczyć. Magda Gessler na planie zdradziła największe kulinarne sekrety

Magda Gessler podzieliła się w Kuchennych Rewolucjach wspaniałymi trikami na ulepszenie kultowych potraw. Okazuje się, że możemy się od niej wiele nauczyć. Restauratorka zdradziła sekret pysznych mielonych, czy czerwonego barszczu. Porady kulinarne od Magdy Gessler to prawdziwa skarbnica wiedzy.

ObrazekPorady kulinarne od Magdy Gessler. Polacy mają się czego jeszcze nauczyć - Pyszności; Foto: instagram.com/magdagessler_official; Canva.com
Agnieszka

Kultowe potrawy polskie

Obrazek
Kotlety mielone - Pyszności; Foto: Canva.com

Na obiad często przygotowujemy klasyczne potrawy takie jak mielone, czy rosół. Z reguły korzystamy ze sprawdzonych przepisów. Wyjątkowo dobre receptury niekiedy przekazujemy w rodzinie z pokolenia na pokolenie.

Jednak zdarza się, że nie jesteśmy zadowoleni z posiłku. W konsekwencji zastanawiamy się nad tym, jak powinniśmy prawidłowo przygotować danie. Z pomocą przychodzi Magda Gessler, która w Kuchennych rewolucjach, zdradza sekrety pysznych potraw.

Porady kulinarne od Magdy Gessler

Obrazek
Barszcz - Pyszności; Foto: Canva.com

Poniżej podajemy najciekawsze kulinarne porady, którymi Magda Gessler podzieliła się w Kuchennych Rewolucjach. Od dzisiaj twoje danie już zawsze wyjdzie idealnie!

  • kotlety mielone

Według restauratorki, mielone wyjdą idealnie, jeśli przygotujesz je z trzech gatunków mięsa. W związku z tym w skład potrawy powinno wchodzić mięso cielęce, wołowe oraz wieprzowe.

  • barszcz czerwony

Magda Gessler dodaje do barszczu czerwonego skórki od jabłka. Należy je wrzucić pod koniec gotowania potrawy. Obecna w skórkach pektyna wpływa pozytywnie na konsystencję zupy. Dzięki niej barszcz odznacza się idealną gęstością.

  • kołduny

Podczas przygotowywania kołdunów warto zaopatrzyć się w dobrej jakości majeranek. Okazuje się, że przyprawa ta stanowi sekret wyjątkowego smaku potrawy. W związku z tym unikajmy starego oraz zwietrzałego majeranku.

  • zupa pomidorowa

Pomidorówka często gości na naszych stołach podczas obiadu. Jeśli zależy nam na pysznej zupie pomidorowej, powinniśmy użyć do niej bardzo dojrzałych pomidorów. Dzięki temu potrawa wyjdzie fantastycznie!

  • kalafior, cebula

Magda Gessler gotuje kalafior w wodzie z dodatkiem cukru. Dzięki temu warzywo jest wyjątkowo smaczne. Poza tym restauratorka dodaje również ten słodki składnik podczas smażenia cebuli. Okazuje się, że cukier wspaniale wzbogaca smak i kolor warzywa.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować barszcz ukraiński z żeberkami krok po kroku.

Wybrane dla Ciebie

Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę