15 potraw, które wybierają wybredne osoby w innych krajach. To najbezpieczniejsze wyjście

Każdy, kto ma specyficzne upodobania zrozumie, że siła tkwi w prostocie. Jak makaron, to tylko ten z serem, a jak kanapka to obowiązkowo bez pomidora? Zobacz, jakie bezpieczne opcje wybierają "Picky Eaters" w innych krajach.

Obrazek
Ewa

#1 Japonia- Omurice

Smażony ryż zawinięty w omlet jajeczny z keczupem. Klasyczny japoński posiłek dla dzieci, również tych starszych!

Obrazek

#2 Salwador: smażone banany i fasola

Podobno jest pyszne, a przede wszystkim błyskawiczne i smaczne.

Obrazek

#3 Filipiny- tocino

Jest to mięso słodko-pikantnym smaku, podane z ryżem i jajkiem. Może być to wieprzowina, kurczak albo ryba. Typowe... śniadanie!

Obrazek

#4 Francja- Croque Monsieur

Gorące tosty z serem i szynką we francuskiej odsłonie!

Obrazek

#5 RPA- Mieliepap

To taki rodzaj kukurydzianej "owsianki". Może występować z dodatkami (mleko, mięso itp.) lub sama.

Obrazek

#6 Szwecja i Finlandia- klopsiki z tłuczonymi ziemniakami i sosem

Tej potrawy specjalnie nie trzeba przedstawiać. A przynajmniej nie tym, którzy chociaż raz byli w Ikea.

Obrazek

#7 Korea- Gimbap

Koreańskie sushi, które sprawdzi się idealnie dla osób, które nie lubią surowej ryby. W środku znajdziesz ryż, smażone i przyprawione warzywa, sadzone jajko i ewentualnie pieczone mięso.

Obrazek

#8 Meksyk- Migas

Weź kilka tortilli, pokrój je w paski, usmaż i wlej na wierzch dwa do trzech ubitych jajek. Gotuj przez minutę lub dwie, na tyle, aby jajko lekko się ścięło. Zamieszaj, podawaj ze śmietaną i salsą.

Obrazek

#9 Norwegia- kanapki z pasztetem

Podobno każde dziecko w Norwegii lubi kanapki z pasztetem. Nic dziwnego, wydają się być bezpieczną opcją.

Obrazek

#10 Ekwador- Salchipapas

Są to frytki z pokrojonymi w kawałki parówkami. Popularne również w Kolumbii i Peru.

Obrazek

#11 Wietnam- Congee

Jedzą to wietnamskie dzieci i dorośli. To po prostu... ryżowy kleik.

Obrazek

#12 Sri Lanka- dal z ryżem

Ryż z czerwoną soczewicą, do tego cebula, sól, pieprz, kurkuma w proszku, asafetyda, wszystko gotowane w wodzie do uzyskania gęstej, jednorodnej pasty.

Obrazek

#13 Kanada- zapiekanka pasterska

Warstwa mielonej wołowiny, pod warstwą kukurydzy, pod warstwą puree ziemniaczanego. Możesz ukryć inne warzywa w ziemniakach, jeśli chcesz, żeby było zdrowsze.

Obrazek

#14 Kuba- Arroz Con Huevo Frito

Porcja ryżu, ketchupu i jajka. Trochę takie studenckie danie ;)

Obrazek

#15 Libia- maqloube

Zapiekanka z ryżem, jagnięciną lub wołowiną i dużą ilością warzyw, podawana... do góry nogami!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu
Do panierki nie dodaję jajka. Mimo to bez problemu trzyma się mięsa
Do panierki nie dodaję jajka. Mimo to bez problemu trzyma się mięsa