Poznajesz tego chłopca? Chciał zostać tancerzem, ale dziś jest znanym kucharzem

Poznajesz tego chłopca? Ten słodki maluch snuł plany o zostaniu tancerzem, jednak życie napisało inny scenariusz. Dziś ten znany kucharz obchodzi 40. urodziny. Mowa tu o Tomaszu Jakubiaku. 

Obrazektomasz Jakubiak/Instagram

Wielu z nas w dzieciństwie snuło plany o wykonywaniu różnorodnych zawodów. Niektórym z nas udało się spełnić marzenia sprzed lat, a inni postanowili obrać zupełnie inną ścieżkę kariery. Jedną z takich osób jest właśnie znany kucharz Tomasz Jakubiak.

Poznajesz tego chłopca? To znany kucharz Tomasz Jakubiak

Tomasz Jakubiak to polski kucharz i autor książek kulinarnych. Od lat prowadzi też swoje programy kulinarne i często występuje w telewizji śniadaniowej. Popularność zyskał dzięki programom emitowanym na kanale Canal+ Kuchnia: Sztuka mięsa, Jakubiak rozgryza Polskę, Jakubiak w sezonie i Jakubiak lokalnie. Jest autorem licznych felietonów publikowanych na łamach magazynu „Moje Gotowanie”, współpracował też z serwisem newsgastro.pl i magazynem „Food Service”. W 2022 został jurorem polskiej edycji programu MasterChef Junior. W najnowszym sezonie MasterChef dla dorosłych zasiądzie w jury u boku takich osobistości jak Magda Gessler, Ania Starmach oraz Michel Moran.

21 czerwca Tomasz Jakubiak obchodzi swoje 40. urodziny. Prywatnie jest związany z Anastazją Mierosławską, z którą ma syna Tomasza. Całkiem niedawno opublikował w mediach społecznościowych zdjęcia, na których widać, jak bardzo jego syn jest podobny do niego z czasów dzieciństwa. Wielu internautów zauważyło ogromne podobieństwo.

Prawdziwy klon!

- czytamy.

Zawsze podkreśla miłość do tradycyjnej polskiej kuchni, która potrafi być dość tłusta. Na początku 2023 pochwalił się jednak swoją wyjątkową metamorfozą. Tomasz Jakubiak schudł bowiem ponad 20 kilogramów.

Zero diety, jakoś tak lepiej się człowiek czuje

- mówił.

Dodał również, że utrata zbędnych kilogramów to efekt niemal całkowitego odstawienia alkoholu i glutenu. Dietetycy utrzymują jednak, że zrezygnowanie z alkoholu może być faktycznie pomocne, tak odstawienie glutenu nie ma na to żadnego wpływu. Ma on nie wpływać  na przybieranie na wadze, a szkodzić wyłącznie osobom z  nietolerancją glutenu.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej