Precle z serem domowej roboty
Precle z serem to jedna z ulubionych przekąsek w naszym kraju. Dlatego też postanowiliśmy się z nią zmierzyć, przygotowując własną wersję. I musimy przyznać, że naprawdę było warto. Po prostu palce lizać!
Składniki:
Ciasto
- 600 g mąka pszenna typ 550
- 30 g drożdże świeże
- 1 łyżeczka cukier
- 6 łyżek masło miękkie
- 2-3 szt. gałązki rozmarynu obrane i posiekane
- 1 łyżeczka sól
- 150 g ser mozzarella starty
- 1,5 szkl. mleko letnie
Do posmarownia
- 1 łyżka czosnek granulowany
- 3 łyżki masło roztopione
- 30 g ser parmezan starty
Do gotowania
- 2 l woda
- 70 g soda oczyszczona
Sposób przygotowania: