Przed kilkudniowym wyjazdem z domu umieść w zamrażarce monetę. Ta stara metoda naprawdę działa

Planujesz wyjazd na kilka dni? W domu nie zostanie nikt, kto mógłby zająć się Twoimi rzeczami? Boisz się, że pod Twoją nieobecność dojdzie do jakiejś awarii?

Obrazek
Frania

Jeśli tak, mam trik, który z pewnością rozwiąże bardzo istotny problem. Dzięki niemu, po powrocie z wczasów, czy też przerwy świątecznej, będziesz mieć pewność, że jedzenie z zamrażarki jest nadal przydatne.

Jak to działa?

Podczas naszej nieobecności, czy to w domu, czy w mieszkaniu, może dojść do awarii. Tym samym, lepiej się zabezpieczyć. I w tym konkretnym przypadku mówię o sytuacji, kiedy to nagle zabraknie prądu.

Aby dowiedzieć się czy do tego doszło i czy żywność przechowywana w zamrażarce nadaje się do jedzenia, wykorzystaj poniższą sztuczkę z użyciem zwykłej monety.

Obrazek

Zamroź wodę w kubeczku. Następnie, tuż przed wyjazdem, ustaw na nim monetę. Jeśli po powrocie moneta będzie w tym samym miejscu, co przed wyjazdem, oznacza to, że nie doszło do awarii. Jeśli zaś moneta będzie znajdować się niżej (pod powierzchnią lodu), to jasny znak, że podczas Twojej nieobecności zabrakło prądu.

W takim przypadku lepiej od razu pozbądź się jedzenia. Tym samym uchronisz siebie i bliskich przed przykrymi konsekwencjami.

Przydatną sztuczką nie zapomnij podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci za to wdzięczni!
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej