Przekąska z ciasta francuskiego z szynką i serem

Przekąska z ciasta francuskiego z szynką oraz serem - i nie potrzebujesz nic więcej, aby sprawić swoim maluchom kulinarną niespodziankę. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 2 szt. ciasto francuskie
  2. 1,5 łyżeczki oregano
  3. 1 szt. jajko
  4. 1/2 szt. papryka
  5. 1/2 puszki kukurydza
  6. 3-4 łyżki sos pomidorowy
  7. 8 plastry żółty ser
  8. 6 plastry szynka

Sposób przygotowania:

1. Rozprowadź sos do pizzy na arkuszu ciasta francuskiego.

Obrazek

2. Następnie umieść na wierzchu plastry szynki...

Obrazek

3. ...kukurydzę, paprykę...

Obrazek

4. ... oraz plastry żółtego sera. Na brzegach rozprowadź roztrzepane jajko.

Obrazek

5. Na wierzchu umieść drugi arkusz ciasta francuskiego. Na cieście rozprowadź roztrzepane jajko i posyp całość oregano. Po czym wstaw do piekarnika na 12-15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach