PrzepisPrzekąskiChrupiąca przekąska z cukinii, mozzarelli i parmezanu

Chrupiąca przekąska z cukinii, mozzarelli i parmezanu

Chrupiąca przekąska z cukinii, mozzarelli i parmezanu
Pyszności

06.06.2017 19:08, aktual.: 06.11.2017 20:15

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie chrupiącej przekąski z cukinii, mozzarelli i parmezanu.

Składniki:

  1. 3 szt. cukinia pokrojona w plastry
  2. 200 g mozzarella pokrojona w kawałki
  3. wykałaczki
  4. 1 szklanka mąka
  5. 2 szt. jajka rozbite i rozmieszane
  6. 1 szklanka parmezan starty
  7. 1 szklanka bułka tarta
  8. olej
Sposób przygotowania:

1. 2 plastry cukinii złóż w formie krzyżyka. Na środku ułóż po kawałku mozzarelli, a następnie zawiń boki do środka. Każdy kawałek przebij wykałaczką.

Obraz

2. Kawałki obtocz najpierw w mące, potem w jajku, w startym parmezanie, a na koniec w bułce tartej.

Obraz

3. Rozgrzej olej w garnku, a następnie włóż do niej kawałki cukinii w panierce. Smaż tak długo, aż z obydwu stron będą miały złocisto-brązowy kolor.

Obraz

4. Przełóż przekąskę na ręcznik papierowy i odsącz nadmiar tłuszczu. Następnie przełóż na talerz.

Obraz