PrzepisPrzekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem

Przekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem

Przekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem to sprawdzony przepis na domówkę, wizytę teściów, czy też maraton filmowy. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w nich ma maksa!

Przekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem
Pyszności

15.04.2021 | aktual.: 16.04.2021 08:59

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Cukinię do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 100 g serek śmietankowy
  3. 1/2 szt. cukinia
  4. 80 g łosoś
  5. 1 szt. jajko

Sposób przygotowania:

1. Zoodluj cukinię.

Obraz

2. Następnie wytnij z ciasta francuskiego kółko, po czym podziel je na 8 trójkątów.

Obraz

3. Na każdym elemencie umieść porcję serka śmietankowego, cukinię oraz łososia. Po czym zwiń do środka.

Obraz

4. Tak przygotowane przekąski umieść w formie do pieczenia. Nie zapomnij rozsmarować na nich roztrzepanego jajka, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz