Przekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem

Przekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem to sprawdzony przepis na domówkę, wizytę teściów, czy też maraton filmowy. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w nich ma maksa!

Obrazek
Pyszności

Cukinię do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 100 g serek śmietankowy
  3. 1/2 szt. cukinia
  4. 80 g łosoś
  5. 1 szt. jajko

Sposób przygotowania:

1. Zoodluj cukinię.

Obrazek

2. Następnie wytnij z ciasta francuskiego kółko, po czym podziel je na 8 trójkątów.

Obrazek

3. Na każdym elemencie umieść porcję serka śmietankowego, cukinię oraz łososia. Po czym zwiń do środka.

Obrazek

4. Tak przygotowane przekąski umieść w formie do pieczenia. Nie zapomnij rozsmarować na nich roztrzepanego jajka, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯