Przekąski z kurczakiem na Sylwestra

Przekąski z kurczakiem na Sylwestra w genialnym wydaniu. Przygotujesz je w szybki i prosty sposób z produktów, które na pewno masz w swojej kuchni. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 1 szkl. mąka migdałowa
  3. 1 łyżeczka słodka papryka
  4. 3/4 łyżeczki czosnek suszony
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 4 szt. jajka
  8. 1 szkl. bułka tarta
  9. 5 plastrów szynka
  10. 5 plastrów żółty ser

Sposób przygotowania:

1. Podziel pierś z kurczaka na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Czas przygotować panierkę. W pierwszym naczyniu połącz: mąkę migdałową, słodką paprykę, suszony czosnek, sól i pieprz. W dugim naczyniu umieść roztrzepane jajka, a w trzecim bułkę tartą.

Obrazek

3. Obtocz każdy kawałek kurczaka w mące, jajkach i bułce tartej.

Obrazek

4. Następnie podsmaż wszystkie elementy na patelni.

Obrazek

5. Na koniec umieść kawałki kurczaka na blaszce do pieczenia i dodaj kawałki szynki i sera. Po czym piecz w piekarniku do momentu, aż ser zacznie się topić.

Obrazek

6. Do gotowych przekąsek możesz dodać sylwestrowe akcenty. I gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska