Przekąski z kurczakiem na Sylwestra

Przekąski z kurczakiem na Sylwestra w genialnym wydaniu. Przygotujesz je w szybki i prosty sposób z produktów, które na pewno masz w swojej kuchni. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 1 szkl. mąka migdałowa
  3. 1 łyżeczka słodka papryka
  4. 3/4 łyżeczki czosnek suszony
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 4 szt. jajka
  8. 1 szkl. bułka tarta
  9. 5 plastrów szynka
  10. 5 plastrów żółty ser

Sposób przygotowania:

1. Podziel pierś z kurczaka na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Czas przygotować panierkę. W pierwszym naczyniu połącz: mąkę migdałową, słodką paprykę, suszony czosnek, sól i pieprz. W dugim naczyniu umieść roztrzepane jajka, a w trzecim bułkę tartą.

Obrazek

3. Obtocz każdy kawałek kurczaka w mące, jajkach i bułce tartej.

Obrazek

4. Następnie podsmaż wszystkie elementy na patelni.

Obrazek

5. Na koniec umieść kawałki kurczaka na blaszce do pieczenia i dodaj kawałki szynki i sera. Po czym piecz w piekarniku do momentu, aż ser zacznie się topić.

Obrazek

6. Do gotowych przekąsek możesz dodać sylwestrowe akcenty. I gotowe!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości