Przekąski z kurczakiem na Sylwestra

Przekąski z kurczakiem na Sylwestra w genialnym wydaniu. Przygotujesz je w szybki i prosty sposób z produktów, które na pewno masz w swojej kuchni. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 1 szkl. mąka migdałowa
  3. 1 łyżeczka słodka papryka
  4. 3/4 łyżeczki czosnek suszony
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 4 szt. jajka
  8. 1 szkl. bułka tarta
  9. 5 plastrów szynka
  10. 5 plastrów żółty ser

Sposób przygotowania:

1. Podziel pierś z kurczaka na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Czas przygotować panierkę. W pierwszym naczyniu połącz: mąkę migdałową, słodką paprykę, suszony czosnek, sól i pieprz. W dugim naczyniu umieść roztrzepane jajka, a w trzecim bułkę tartą.

Obrazek

3. Obtocz każdy kawałek kurczaka w mące, jajkach i bułce tartej.

Obrazek

4. Następnie podsmaż wszystkie elementy na patelni.

Obrazek

5. Na koniec umieść kawałki kurczaka na blaszce do pieczenia i dodaj kawałki szynki i sera. Po czym piecz w piekarniku do momentu, aż ser zacznie się topić.

Obrazek

6. Do gotowych przekąsek możesz dodać sylwestrowe akcenty. I gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟