13 przekąsek z naszego dzieciństwa, za którymi tęsknimy. Są praktycznie nie do dostania!

Hity każdego osiedlowego sklepiku. To właśnie na te pyszności przeznaczaliśmy znaczącą część wyproszonych od mamy i babci "drobniaków".

Obrazek
Ewa

#1 Smak totalnie nie do podrobienia

Na sklepowych półkach pojawiły się ostatnio masła orzechowe firmowane logiem Snickersa. Nie dajcie się nabrać- z prawdziwym kremem Snickers nie mają nic wspólnego ;)

#2 Chrupiące kulki

Gdzieś ktoś pisał, że dostępne są w Hiszpanii, ktoś inny widział je w Niemczech. U nas słuch po nich zaginął.

Obrazek

#3 Jedyne słuszne

Mocno brudzące palce i mocno serowe. Chociaż marka przeszła rebranding i Mr Snaki znane są teraz jako Star Chips, to jednak wciąż nie to samo.

Obrazek

#4 Hit sklepiku w szkole

Wafle z "jogurtowym" nadzieniem o smaku owocowym sprzedawały się jak świeże babeczki.

Obrazek

#5 Trzy w jednym

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie!

#6 Powietrze z czekoladą czy czekolada z powietrzem?

Sprytny sposób, żeby sprzedać mniej czekolady w standardowej cenie ;)

#7 Zamrażacz

Zjedz za dużo, a zamrozi Ci mózg- żartowaliśmy na podwórku. Podobno można je znaleźć w sklepach, tylko w innym opakowaniu.

Obrazek

#8 Słodkie rurki

Zawsze, absolutnie zawsze od śliny zaklejał się "wylot" :D

Obrazek

#9 Słodka rozpusta

Szyszki z ryżu preparowanego z karmelem- oj, było słodko!

Obrazek

#10 Kultowy Snickers

Snickers wypuszcza nowe smaki: z migdałami, z masłem orzechowym i wiele innych.
Wszyscy mają jednak jeden postulat: przywróćcie Crunchera w starej formule!

Obrazek

#11 Na bogato

Nie da się ukryć- tanie nie były. Były za to niesamowicie pyszne.

Obrazek

#12 Śniadaniowe wafelki

Żadne tam batony musli czy batony białkowe. To było coś!

Obrazek

#13 Lizaki z gwizdkiem

Koszmar każdego rodzica, o ile oczywiście gwizdek zadziałał.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej