Filip Borowiak

Przemek Klima o sędziowaniu w "MasterChefie" i kulisach show. Jak utrzymują temperatury potraw przed degustacją?

Przemysław Klima, szef kuchni i juror "MasterChefa" opowiedział nam o swojej pracy w kulinarnym show. Jak zdradził w rozmowie z Filipem Borowiakiem, jest jedno danie, po którym od razu wie, czy ma do czynienia z dobrym kucharzem. Wyznał również, jakie relacje panują między nim a pozostałymi jurorami - Magdą Gessler i Michelem Moranem. Więcej inspirujących rozmów znajdziecie na kanale YouTube WP Lifestyle.

Więcej wideo
Chrupiące trójkąciki z papieru ryżowego. W środku czekają pyszne dodatkiChrupiące trójkąciki z papieru ryżowego. W środku czekają pyszne dodatki
Polędwiczki drobiowe w chrupiącej panierce z domowej roboty sosem paprykowymPolędwiczki drobiowe w chrupiącej panierce z domowej roboty sosem paprykowym
Szarpany kurczak w kukurydzianych tacos domowej roboty. Z wyrazistym sosem jogurtowym smakuje najlepiejSzarpany kurczak w kukurydzianych tacos domowej roboty. Z wyrazistym sosem jogurtowym smakuje najlepiej
Jak smakują kozie sery prosto z Kaszub? Jędrek NieNaŻarty ocenia regionalne przysmakiJak smakują kozie sery prosto z Kaszub? Jędrek NieNaŻarty ocenia regionalne przysmaki
Papryka po chorwacku wzbogaci smak wielu dań. Tak łatwo ją przygotowaćPapryka po chorwacku wzbogaci smak wielu dań. Tak łatwo ją przygotować
Gulasz z żołądków z buraczkami i ziemniakami. Smakuje jak u babciGulasz z żołądków z buraczkami i ziemniakami. Smakuje jak u babci
Puszyste pancakes z jabłkiem. Szybki przepis na słodkości bez krojenia w kostkę i ścieraniaPuszyste pancakes z jabłkiem. Szybki przepis na słodkości bez krojenia w kostkę i ścierania

Wybrane dla Ciebie

Kurczaka zapiekam z sezonowym warzywem. Pyszny obiad dla całej rodziny
Kurczaka zapiekam z sezonowym warzywem. Pyszny obiad dla całej rodziny
W PRL-u to ciasto było hitem wszystkich prywatek. Bez wątpienia jego nazwa jest zasłużona
W PRL-u to ciasto było hitem wszystkich prywatek. Bez wątpienia jego nazwa jest zasłużona
Niektórzy szykują prowiant na czarną godzinę. Warto dorzucić jeden słoiczek
Niektórzy szykują prowiant na czarną godzinę. Warto dorzucić jeden słoiczek
Żadna panna cotta i tiramisu. Ten włoski deser rozkochuje od pierwszej łyżeczki
Żadna panna cotta i tiramisu. Ten włoski deser rozkochuje od pierwszej łyżeczki
Zbieram w lesie i robię masło. I do kotleta, i do kanapki
Zbieram w lesie i robię masło. I do kotleta, i do kanapki
Zapomniany zamiennik ziemniaka. Zamykam w słoiku jak ogórki i mam gotową bazę do sałatki
Zapomniany zamiennik ziemniaka. Zamykam w słoiku jak ogórki i mam gotową bazę do sałatki
Do kotlecika jak znalazł. Zastąp nim ziemniaki, a centymetry polecą z brzucha
Do kotlecika jak znalazł. Zastąp nim ziemniaki, a centymetry polecą z brzucha
Wsyp odrobinę do oleju, zanim zaczniesz smażyć frytki. Wyjdą rumiane i chrupiące jak nigdy
Wsyp odrobinę do oleju, zanim zaczniesz smażyć frytki. Wyjdą rumiane i chrupiące jak nigdy
Takich cen w pociągu jeszcze nie widziałeś. Można najeść się za grosze
Takich cen w pociągu jeszcze nie widziałeś. Można najeść się za grosze
My podajemy na śniadanie, a Austriacy wrzucają do zupy. Świetny pomysł w duchu zero waste
My podajemy na śniadanie, a Austriacy wrzucają do zupy. Świetny pomysł w duchu zero waste
Japończyk spróbował polskiej sałatki jarzynowej. "To jest niesamowite!"
Japończyk spróbował polskiej sałatki jarzynowej. "To jest niesamowite!"
Gdy nie mam makaronu, sięgam po to warzywo. Najlepiej smakuje z carbonarą i bolognese
Gdy nie mam makaronu, sięgam po to warzywo. Najlepiej smakuje z carbonarą i bolognese