Przepis na lasagne z zupek chińskich. TikTok oszalał na jego punkcie

Lasagne z zupek chińskich bije rekordy popularności. Jej przygotowanie jest proste i przede wszystkim szybkie. Zamiast klasycznych płatów makaronu wykorzystuje się noodle z zupek błyskawicznych. Tak przygotowane danie sprawdzi się jako obiad czy też ciepła kolacja.

Obrazek
Ewa

Tik Tok to prawdziwa kopalnia inspiracji, również tych jedzeniowych. Hitowe przepisy biją tam rekordy popularności i są chętnie odtwarzane na całym świecie. To świetny patent na to, aby zachęcić odo gotowania również młodsze pokolenie, które zdecydowanie najlepiej porusza się w mediach społecznościowych. Lasagne z zupek z chińskich jest prostsza i szybsza w przygotowaniu niż tradycyjna włoska.  Wystarczy zaledwie kilkanaście minut, żeby stworzyć taką zapiekankę. Zobacz, jak zrobić lasagne w swoim domu i zaskocz swoich bliskich.

Przepis krok po kroku znajdziesz na naszym kanale YouTube:

Lasagne z zupek chińskich- składniki

400 ml passaty pomidorowej z ziołami

4 szt. makaronu błyskawicznego

120 g szynki

8 plastrów sera żółtego

400 ml bulionu

130 g śmietany 18%

200 g tartej mozzarelli

Przepis na hitową lasagne z TikToka

Na dno naczynia żaroodpornego wlej część passaty pomidorowej z ziołami. Jeśli nie znajdziesz jej w sklepie, to wystarczy, że zwykłą passatę wymieszasz z oregano, bazylią i pieprzem. Następnie ułóż makaron z dwóch zupek chińskich.

Obrazek
Lasagne z Tik Toka- Pyszności

Następnie dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i plastry żółtego sera. Przykryj całość dwoma pozostałymi makaronami z zupek.

Obrazek
Lasagne z zupek chińskich- Pyszności

Całość zalej bulionem warzywnym lub drobiowym. Pozostałą passatę pomidorową wymieszaj ze śmietaną. Powstałym sosem polej lasagne. Na samej górze rozsyp startą mozzarellę. Tak przygotowaną zapiekankę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni Celsjusza. Piecz całość przez 35-40 minut.

Obrazek
Zapiekanka z zupek chińskich- Pyszności

Po tym czasie wyjmij zapiekankę z piekarnika. Podziel na porcje i serwuj na ciepło. Jak sam widzisz, przygotowanie lasagne z zupek chińskich trwa zaledwie kilka chwil. To prosty patent na szybki obiad dla całej rodziny. Jeśli masz ochotę- możesz wzbogacić lasagne warzywami, dodając je razem z pokrojoną szynką.

Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie