Przepis na mielone w bułce z mizerią w formie burgera

Przepis na mielone w bułce z dodatkiem mizerii to idealny pomysł na obiad, który nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje. Po prostu palce lizać ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Mizeria

  1. 1/4 szkl. świeży koperek posiekany
  2. 1/4 szkl. świeży szczypiorek posiekny
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 2-3 szt. ogórki gruntowe
  6. 2-3 łyżki śmietana 18%

Kotlety

  1. 200 g mielone mięso z indyka
  2. 1 szt. cebula starta
  3. 1 szt. jajko
  4. 2 szt. ząbki czosnku
  5. 1/2 szt. bułka grahamka namoczona w mleku
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 1 szkl. bułka tarta

Dodatki

  1. 2 szt. bułki pełnoziarniste
  2. 30 g szpinak baby
  3. 1 szt. cebula czerwona

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mięso mielone, startą cebulę, bułkę namoczoną w mleku, czosnek, jajko, pieprz i sól.

Obrazek

2. Z mieszanki uformuj kotlety i obtocz w bułce tartej.

Obrazek

3. Następnie smaż przez kilka minut na rozgrzanym oleju.

Obrazek

4. Czas przygotować mizerię. W tym celu wymieszaj ze sobą: ogórki gruntowe, śmietanę 18%, świeży koperek i szczypiorek, sól oraz pieprz.

Obrazek

5. Przekrój bułkę na pół. Na spodzie rozprowadź mizerię, dodaj świeży szpinak, czerwoną cebulę, mielony kotlet, ponownie mizerię i drugą część bułki.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków