Czekopianka z blendera, czyli pyszny deser

Jeśli szukasz pomysłu na smaczny i oryginalny deser, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Pyszne ciasto, które przygotujesz w blenderze sprawdzi się w tej roli doskonale!

Obrazek
Pyszności

Taki deser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Zresztą sama się przekonaj i przygotuj oryginalną czekopiankę już dziś!

Składniki:

  1. 3/4 szkl. mleko
  2. 2 puszki mleko skondensowane
  3. 1 szkl. kakao
  4. 8 szt. żółtka
  5. 4-5 szczypt cukier drobny
  6. 1 łyżeczka masło
  7. posypka cukrowa do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą: mleko, mleko skondensowane i kakao.

Obrazek

2. Następnie dodaj przy pomocy sitka żółtka.

Obrazek

3. Połącz wszystkie składniki.

Obrazek

4. W formie do pieczenia rozprowadź masło i cukier. Następnie umieść formę na większej blaszce i dodaj wodę. Wstaw deser do piekarnika na 110 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po ostudzeniu wstaw do lodówki na całą noc.

Obrazek

5. Gotowe ciasto posyp kolorową posypką. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Greckie ciasto lepsze niż babka. Tak wilgotne, że lepiej mieć serwetkę
Greckie ciasto lepsze niż babka. Tak wilgotne, że lepiej mieć serwetkę
Zbieram niedoceniane grzyby i smażę. Na przekąskę lepsze niż chipsy
Zbieram niedoceniane grzyby i smażę. Na przekąskę lepsze niż chipsy
Wielu lubi rozsmarowywać pasztet na chlebie. Ja wolę domową pastę, która ładnie pachnie
Wielu lubi rozsmarowywać pasztet na chlebie. Ja wolę domową pastę, która ładnie pachnie
Układam na naleśnikach i zwijam. Ekspresowy farsz
Układam na naleśnikach i zwijam. Ekspresowy farsz
Wygląda jak pokryty skórą węża. Pomaga zachować sokoli wzrok i prawidłowe ciśnienie
Wygląda jak pokryty skórą węża. Pomaga zachować sokoli wzrok i prawidłowe ciśnienie
Jesienią robię aromatyczną zupę. Jest gęsta jak gulasz i idealnie rozgrzewa
Jesienią robię aromatyczną zupę. Jest gęsta jak gulasz i idealnie rozgrzewa
Przepis od babci leży w szufladzie. Ziemniaczana lepiej smakuje po ekwadorsku
Przepis od babci leży w szufladzie. Ziemniaczana lepiej smakuje po ekwadorsku
Surówka w 5 minut. Wspiera odporność, poprawia trawienie i samopoczucie
Surówka w 5 minut. Wspiera odporność, poprawia trawienie i samopoczucie
Zostały ci banany? Przygotuj to najprostsze na świecie ciasto
Zostały ci banany? Przygotuj to najprostsze na świecie ciasto
Tak należy smażyć polędwiczki wieprzowe. Inaczej nie będą soczyste
Tak należy smażyć polędwiczki wieprzowe. Inaczej nie będą soczyste
Zamiast zamawiać kebaba, zrób sałatkę. Tańsza, smaczniejsza i zdrowsza
Zamiast zamawiać kebaba, zrób sałatkę. Tańsza, smaczniejsza i zdrowsza
Jesienią robię zupę krem z 2 warzyw. Rozgrzewa i syci aż do kolacji
Jesienią robię zupę krem z 2 warzyw. Rozgrzewa i syci aż do kolacji