Puchowe ciasto z wiśniami

Ciasto z wiśniami z puchową chmurką ze śmietanki i serka mascarpone totalnie zawróci Ci w głowie. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 opakowanie herbatniki kakaowe
  2. 800 g dżem wiśniowy
  3. 3 łyżeczki żelatyna
  4. 1/4 szkl. woda ciepła
  5. 500 ml śmietanka 30%
  6. 4 łyżki cukier puder
  7. 350 g serek mascaropone

Sposób przygotowania:

1. W formie do pieczenia ułóż pierwszą warstwę herbatników.

Obrazek

2. Do ciepłej wody dodaj żelatynę i dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Następnie połącz ją z dżemem wiśniowym...

Obrazek

4. ...i przelej na warstwę herbatników. Ułóż kolejny rząd herbatników.

Obrazek

5. W misce ubij śmietankę i dodaj do niej cukier puder oraz serek mascarpone.

Obrazek

6. Rozprowadź mieszankę na herbatnikach i wstaw do lodówki na 3 godziny.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd