Pulpety w sosie pomidorowym z cukinią

Pulpety w sosie pomidorowym z cukinią sprawią, że Twoi goście zaniemówią z wrażenia. Będą zachwyceni takim posiłkiem. Co więcej, z pewnością poproszą o sekretną recepturę ❤️

Obrazek
Pyszności

Nasze cukiniowe łódeczki z pulpetami przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Pulpety

  1. 2 ząbki czosnek
  2. 400 g passata pomidorowa
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 400 g mielona wołowina
  6. 1 szt. jajko
  7. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  8. 1 łyżka cebula w proszku
  9. 1 łyżeczka czerwona papryka
  10. 300 g ser mozzarella tarty

Cukinia

  1. 2 szt. cukinie małe
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 1 łyżeczka oregano
  4. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Najpierw przygotuj pulpety. W tym celu połącz: mieloną wołowinę, jajko, natkę pietruszki, czosnek, cebulę, czerwoną paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i uformuj kulki.

Obrazek

2. Następnie piecz je w Ovi przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po czym dodaj sos, pieprz i sól. Ponownie użyj Ovi (temp. 200 stopni, 10 minut). Odstaw foremkę z pulpetami na bok.

Obrazek

3. Teraz podziel cukinię na pół, jak na zdjęciu poniżej. Następnie, przy pomocy łyżki, zrób wgłębienia w warzywach.

Obrazek

4. Umieść cukinie w Ovi, po czym polej je oliwą oraz dopraw przy pomocy soli i oregano. Piecz w urządzeniu przez 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Umieść pulpety w podpieczonych cukiniach. Nie zapomnij również o mozzarelli. Ponownie użyj Ovi. Tym razem piecz łódeczki przez 7 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Czy trzeba płacić za rozbity słoik w sklepie? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy trzeba płacić za rozbity słoik w sklepie? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Na Wszystkich Świętych robię tę szybką sałatkę. Znika ze stołu w mgnieniu oka, bo jest tak pyszna
Na Wszystkich Świętych robię tę szybką sałatkę. Znika ze stołu w mgnieniu oka, bo jest tak pyszna
Do obiadu na Wszystkich Świętych zrobię tę surówkę. Ostatnio była największym hitem
Do obiadu na Wszystkich Świętych zrobię tę surówkę. Ostatnio była największym hitem
Wygląda przerażająco. Ale jest tak pyszna, delikatna i pełna białka, że łosoś i dorsz nie mają szans
Wygląda przerażająco. Ale jest tak pyszna, delikatna i pełna białka, że łosoś i dorsz nie mają szans
Dodaj odrobinę do mięsnej masy. Pasztet po upieczeniu będzie wilgotny i smaczny
Dodaj odrobinę do mięsnej masy. Pasztet po upieczeniu będzie wilgotny i smaczny
Wiele osób je takie jajka. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wpływają na organizm
Wiele osób je takie jajka. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wpływają na organizm