PrzepisPulpety z indyka z parowaru

Pulpety z indyka z parowaru

Pulpety z indyka z parowaru
Pyszności

14.04.2020 12:00, aktual.: 08.09.2020 21:51

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pulpety z indyka z parowaru to idealny pomysł na smaczny i zdrowy obiad. Co więcej, ich przygotowanie jest bajecznie proste! Czego chcieć więcej?

W przygotowaniu smacznych pulpetów pomógł nam parowar marki Philips.

Składniki:

  1. 400 g mielone mięso z indyka
  2. 1 szt. marchewka
  3. 1/4 szt. seler
  4. 1 szt. jajko
  5. 1 szt. por biała część
  6. 1 łyżeczka słodka papryka
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  10. 2 ząbki czosnek

Sposób przygotowania:

1. W dużej misce połącz: mięso mielone, startą marchewkę i seler oraz natkę pietruszki.

Obraz

2. Następnie dodaj: słodką paprykę, pieprz, sól, czosnek i jajko. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Z powstałej mieszanki uformuj pulpety (grubość ok. 3 cm). Umieść w parowarze wraz z porem i gotuj przez 20-25 minut.

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także