Mega puszyste ciasto z kiwi

Mega puszyste ciasto z kiwi prosto z blendera to gotowa receptura na idealny deser dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Nasze ciasto przygotowaliśmy przy pomocy blendera wysokoobrotowego marki Philips.

Składniki:

  1. 4 szt. kiwi
  2. 4 szt. jajka
  3. 100 ml olej
  4. 220 ml mleko
  5. 280 g cukier
  6. 300 g mąka tortowa
  7. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  8. cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą jajka i plastry kiwi.

Obrazek

2. Następnie umieść je w blenderze i zmiksuj z olejem oraz mlekiem.

Obrazek

3. Przelej mieszankę do miski, po czym dodaj cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Formę do pieczenia posmaruj masłem lub olejem. Następie przelej powstałą mieszankę i wstaw do piekarnika na 45-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Gotowe i ostudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem, polewą czekoladową lub lukrem.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯