Mega puszyste ciasto z kiwi

Mega puszyste ciasto z kiwi prosto z blendera to gotowa receptura na idealny deser dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Nasze ciasto przygotowaliśmy przy pomocy blendera wysokoobrotowego marki Philips.

Składniki:

  1. 4 szt. kiwi
  2. 4 szt. jajka
  3. 100 ml olej
  4. 220 ml mleko
  5. 280 g cukier
  6. 300 g mąka tortowa
  7. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  8. cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą jajka i plastry kiwi.

Obrazek

2. Następnie umieść je w blenderze i zmiksuj z olejem oraz mlekiem.

Obrazek

3. Przelej mieszankę do miski, po czym dodaj cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Formę do pieczenia posmaruj masłem lub olejem. Następie przelej powstałą mieszankę i wstaw do piekarnika na 45-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Gotowe i ostudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem, polewą czekoladową lub lukrem.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Dziadek robił po każdym świniobiciu. Zwykły gulasz może się schować
Dziadek robił po każdym świniobiciu. Zwykły gulasz może się schować
Każdy kęs rozpływa się w ustach. Do kawy robię szybkie oponki z cynamonową posypką
Każdy kęs rozpływa się w ustach. Do kawy robię szybkie oponki z cynamonową posypką
Jak zrobić deser Zefir? Mistrz cukiernictwa zdradził swój przepis w MasterChefie
Jak zrobić deser Zefir? Mistrz cukiernictwa zdradził swój przepis w MasterChefie
Ania z "Rolnik szuka żony" pokazała, jak zrobić surówkę z buraczków. Idealna do słoików na zimę
Ania z "Rolnik szuka żony" pokazała, jak zrobić surówkę z buraczków. Idealna do słoików na zimę
To niedoceniana część mięsa. Bardzo delikatna i soczysta
To niedoceniana część mięsa. Bardzo delikatna i soczysta
Na Wszystkich Świętych robię duży gar tej zupy. Rozgrzewa i syci lepiej niż rosół
Na Wszystkich Świętych robię duży gar tej zupy. Rozgrzewa i syci lepiej niż rosół
Wystarczą 2 łyżki na 1 kilogram ziemniaków. Kluski śląskie wychodzą miękkie jak chmurka
Wystarczą 2 łyżki na 1 kilogram ziemniaków. Kluski śląskie wychodzą miękkie jak chmurka