Nie wiem jak Wy, ale ja jestem ogromną fanką zup. Mogłabym jeść je w każdej postaci na okrągło. A skoro już mowa o pysznych zupach, muszę podzielić się z Wami genialnym przepisem z serem i brokułem w roli głównej. Tego po prostu nie można przegapić!
Pyszności
Składniki:
1/4 szkl. masło
65 g cebula posiekana
220 g ser cheddar
1/4 szkl. mąka pszenna
parmezan do dekoracji
100 g marchew starta
220 g brokuł
1 litr bulion rosołowy
1 szkl. mleko
1 szkl. śmietanka 30%
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta pieprz cayenne
Sposób przygotowania:
1. Na roztopione masło wrzuć posiekaną cebulkę. Kiedy się zeszkli, dodaj do garnka marchew i brokuł.
2. Następnie dodaj bulion rosołowy, mleko i śmietankę. Dopraw do smaku, przy pomocy soli, pieprzu i pieprzu cayenne.
3. Dodaj ser cheddar i mąkę pszenną. Gotuj przez ok. 15 minut.
4. Gotową zupę możesz podawać ze startym parmezanem. Smacznego!