Pyszne roladki z serkiem śmietankowym, szynką, żółtym serem, cebulą i pietruszką

W tym artykule chciałabym pokazać ci przepis na roladki z serkiem śmietankowym, szynką, żółtym serem, cebulą i pietruszką. Są bardzo smaczne, a do tego bardzo uniwersalne!

Obrazek
Pyszności

Świetnie sprawdzą się praktycznie przy każdej okazji, a do tego jestem pewna, że twoja rodzinka i znajomi je pokochają! Koniecznie wypróbuj.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 400 g spód do pizzy
  2. 150 g serek śmietankowy
  3. 1 szt. czerwona cebula pokrojona w drobna kostke
  4. 1 garść natka pietruszki posiekana
  5. 5 plastrów szynka pokrojona na mniejsze kawałeczki
  6. 80 g żółty ser starty
Sposób przygotowania:
1. Rozwiń spód do pizzy i równomiernie nasmaruj go serkiem śmietankowym.
2. Równomiernie posyp ciasto pokrojoną cebulą, posiekaną natką pietruszki, pokrojoną szynką i startym żółtym serem.
3. Zawiń ciasto w rulon, a następnie pokrój je na mniejsze kawałki - roladki. Ułóż roladki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 25 minut.
4. Po 25 minutach wyjmij gotowe roladki z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem.
5. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej