Te tosty są naprawdę bardzo smaczne, a ich przygotowanie jest super proste i szybkie. Mmm, pycha!

W tym artykule znajdziesz przepis, jak zrobić pyszne i super proste w wykonaniu tosty. To jedna z moich ulubionych przekąsek, kiedy gdzieś się śpieszę. Uwielbiają ją także dzieci.

Obrazek
Ala Krauzowicz

Do ich przyrządzenia będziesz potrzebować jedynie kilka plastrów twojego ulubionego sera, pomidora, parę liści świeżej pietruszki oraz kilka kawałków chleba wieloziarnistego. Całkowity czas przyrządzenia tych pysznych tostów zajmie ci nie więcej niż 5 minut.

Do dzieła!

tosty-1

Składniki na 6 tostów:

  • 6 kawałków chleba wieloziarnistego
  • 6 plastrów twojego ulubionego sera żółtego
  • 12 plastrów pomidora
  • posiekana natka pietruszki

1. Połóż kawałki chleba na blaszce do pieczenia. Na każdy z nich, nałóż 1 plaster sera żółtego i 2 plastry pomidora.

tosty-2
tosty-3

2. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C i piecz przez 5 minut. Po 5 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika, a każdego tosta posyp posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

tosty-4
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej