Quesadillas z kurczakiem w formie pierścienia

Dzisiejsza przekąska to danie, którego nie może zabraknąć w Twoim menu. Jest nie tylko łatwa w przygotowaniu, ale też zachwyca swoim wyglądem. Zresztą sam się o tym przekonaj i koniecznie sprawdź co też dzisiaj dla Ciebie przygotowaliśmy.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 1 szt. czerowna papryka posiekana
  3. 1 szt. japaleno posiekana
  4. 1/2 szt. cebula posiekana
  5. 1 szkl sos taco
  6. 2 szkl. ser żółty
  7. 2 szkl. ser cheddar
  8. 16 szt. placki tortilli
  9. pietruszka do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą wszystkie składniki: upieczone piersi z kurczaka, paprykę, jalapeno, cebulę oraz sos taco.

Obrazek

2. Tortille podziel na pół. Na każdym kawałku ułóż dwa rodzaje sera oraz farsz. Następnie zwiń tortille w rulon i ułóż na blaszce do pieczenia. Kiedy ułożysz pierwszy pierścień posyp go serem. Ponownie utwórz kolejną warstwę z tortilli i ponownie użyj sera.

Obrazek

3. Przekąskę zapiekaj w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku przez 20 minut.

Obrazek

4. Gotowe danie podawaj z sosem. Całość udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Karp wysycha na patelni? Ten trik pomaga zachować soczyste mięso
Karp wysycha na patelni? Ten trik pomaga zachować soczyste mięso
Lubisz śledzie? Zrób z nimi holenderską bułkę rybaka
Lubisz śledzie? Zrób z nimi holenderską bułkę rybaka
Zrobiłam na wigilię klasową syna z przepisu od Makłowicza. Pierogi tak pyszne, że będzie powtórka
Zrobiłam na wigilię klasową syna z przepisu od Makłowicza. Pierogi tak pyszne, że będzie powtórka
Najlepszy sposób na zawijanie krokietów. Farsz na pewno nie wypłynie
Najlepszy sposób na zawijanie krokietów. Farsz na pewno nie wypłynie
Gorzka zupa grzybowa? Tym sposobem unikniesz goryczy
Gorzka zupa grzybowa? Tym sposobem unikniesz goryczy
Nie chce mi się robić makowca. Na święta piekę inne ciasto z makiem
Nie chce mi się robić makowca. Na święta piekę inne ciasto z makiem
Ciasto Rzeszowiak to moj bożonarodzeniowy hit. Piekę go i mam dwa ciasta w jednym
Ciasto Rzeszowiak to moj bożonarodzeniowy hit. Piekę go i mam dwa ciasta w jednym
Naleśniki smażę tylko na tym tłuszczu. Są pyszne i się nie rwą
Naleśniki smażę tylko na tym tłuszczu. Są pyszne i się nie rwą
Zamiast gotować, wrzucam do blendera, a później do piekarnika. Ciężko o smaczniejsze śniadanie
Zamiast gotować, wrzucam do blendera, a później do piekarnika. Ciężko o smaczniejsze śniadanie
Wrzucam do wigilijnego bigosu. Niby bez mięsa, ale dzięki nim jego smak jest głęboki i pełny
Wrzucam do wigilijnego bigosu. Niby bez mięsa, ale dzięki nim jego smak jest głęboki i pełny
Grudniowy niezbędnik w kuchni - sprawdź subiektywny wybór redakcji
Grudniowy niezbędnik w kuchni - sprawdź subiektywny wybór redakcji
Dodaję do ciasta na naleśniki do świątecznych krokietów. Nigdy nie pękają i są wyjątkowo elastyczne
Dodaję do ciasta na naleśniki do świątecznych krokietów. Nigdy nie pękają i są wyjątkowo elastyczne
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯