Quesadillas z kurczakiem w formie pierścienia

Dzisiejsza przekąska to danie, którego nie może zabraknąć w Twoim menu. Jest nie tylko łatwa w przygotowaniu, ale też zachwyca swoim wyglądem. Zresztą sam się o tym przekonaj i koniecznie sprawdź co też dzisiaj dla Ciebie przygotowaliśmy.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 1 szt. czerowna papryka posiekana
  3. 1 szt. japaleno posiekana
  4. 1/2 szt. cebula posiekana
  5. 1 szkl sos taco
  6. 2 szkl. ser żółty
  7. 2 szkl. ser cheddar
  8. 16 szt. placki tortilli
  9. pietruszka do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą wszystkie składniki: upieczone piersi z kurczaka, paprykę, jalapeno, cebulę oraz sos taco.

Obrazek

2. Tortille podziel na pół. Na każdym kawałku ułóż dwa rodzaje sera oraz farsz. Następnie zwiń tortille w rulon i ułóż na blaszce do pieczenia. Kiedy ułożysz pierwszy pierścień posyp go serem. Ponownie utwórz kolejną warstwę z tortilli i ponownie użyj sera.

Obrazek

3. Przekąskę zapiekaj w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku przez 20 minut.

Obrazek

4. Gotowe danie podawaj z sosem. Całość udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka