Wraz z początkiem tygodnia przychodzimy do Was z przepisem na pyszne racuchy z jabłkami. Te smaczne danie pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Po prostu palce lizać!
Pyszności
23.07.2018 08:30
Składniki:
150 g mąka przesiana
1 łyżka cukier wanilinowy
1 łyżka cukier
1/2 łyżeczki soda oczyszczona
1 szt. jajko
200 ml mleko
2 szt. jabłka
cukier puder do dekoracji
dżem wiśniowy do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą następujące składniki: mąkę, cukier wanilinowy, cukier oraz sodę oczyszczoną. Wymieszaj dokładnie całość, a następnie dodaj jajko i mleko. Ponownie wszystko razem wymieszaj.
2. Zetrzyj na tarce jabłka.
3. Dodaj je do powstałej wcześniej mieszanki.
4. Na rozgrzanej patelni uformuj racuchy i smaż je przez chwilę.
5. Gotowe pyszności możesz podawać z cukrem pudrem i dżemem wiśniowym.