Ravioli pizza

Jak się okazuje, ravioli i pizza to genialny duet, który stanie się hitem na każdym spotkaniu. Wystarczy raz skosztować, aby zakochać się w ich smaku!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto na pizzę
  2. 4 szt. mini salami plastry
  3. 2 szt. czarne oliwki
  4. 2 szt. suszone pomidory w oleju
  5. 12 szt. mini mozzarella
  6. 12 szt. liście bazyli
  7. 1/3 szkl. ser parmezan starty

Sposób przygotowania:

1. Na połowie ciasta francuskiego ułóż 3 pionowe rzędy z salami, czarnych oliwek i suszonych pomidorów w oleju.

Obrazek

2. Na wierzchu ułóż mini mozzarelle i liście bazylii.

Obrazek

3. Teraz przykryj drugą częścią ciasta i podziel na małe kwadraty. Ułóż na blaszce do pieczenia i posyp żółtym serem, po czym piecz przez 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Raz zraz i dla męża bitki z kompotem. Co jeszcze się jadało na obiad w PRL-u?
Raz zraz i dla męża bitki z kompotem. Co jeszcze się jadało na obiad w PRL-u?
Kupujesz ogórki szklarniowe? Oto jak wpływają na organizm i kto nie powinien ich jeść
Kupujesz ogórki szklarniowe? Oto jak wpływają na organizm i kto nie powinien ich jeść
W 20 minut mam gotowe cynamonki. Pachnie nimi w całym domu
W 20 minut mam gotowe cynamonki. Pachnie nimi w całym domu
O której należy wypić ostatnią kawę? Ekspertka wskazuje konkretną godzinę
O której należy wypić ostatnią kawę? Ekspertka wskazuje konkretną godzinę
Dorzucam do jajecznicy. Jest zdrowsza i smakuje wyśmienicie
Dorzucam do jajecznicy. Jest zdrowsza i smakuje wyśmienicie
Podałam na obiad placki ziemniaczane ze schabem zamiast kotletów. Miny gości były bezcenne
Podałam na obiad placki ziemniaczane ze schabem zamiast kotletów. Miny gości były bezcenne
Ubijesz raz-dwa i nie opadnie. To naturalny stabilizator śmietany
Ubijesz raz-dwa i nie opadnie. To naturalny stabilizator śmietany
Co oznaczają czarne kropki na kapuście pekińskiej? Każdy je widział, mało kto wie, czy można ją jeść
Co oznaczają czarne kropki na kapuście pekińskiej? Każdy je widział, mało kto wie, czy można ją jeść
Na obiad robię zupę perełkową. Zdrowa, pożywna, a dzieci ją kochają
Na obiad robię zupę perełkową. Zdrowa, pożywna, a dzieci ją kochają
Jak zrobić rosół, który ładnie pachnie? Kluczowa jest kolejność składników, jakie dodajesz
Jak zrobić rosół, który ładnie pachnie? Kluczowa jest kolejność składników, jakie dodajesz
Kotlety po bawarsku są chrupiące i pikantne. Tylko pamiętaj, aby wysmarować mięso z obu stron
Kotlety po bawarsku są chrupiące i pikantne. Tylko pamiętaj, aby wysmarować mięso z obu stron
Nie czekam do świąt. Sałatkę śledziową z takimi dodatkami robię na weekend
Nie czekam do świąt. Sałatkę śledziową z takimi dodatkami robię na weekend