Właściciel restauracji zabronił wstępu dzieciom poniżej 10. roku życia. Uważa, że ma powód

Właściciel restauracji podjął odważną decyzję i zabronił wstępu osobom do 10. roku życia. Restauracja bez dzieci wywołała lawinę komentarzy.

Restauracja bez dzieci- Pyszności/ źródło: CanvaRestauracja bez dzieci- Pyszności/ źródło: Canva
Ewa

Chodzenie do restauracji to duża przyjemność. Pyszne jedzenie, którego nie trzeba ugotować, podane w piękny sposób i na dodatek nie trzeba sprzątać po wszystkim. Mimo pandemii i rekordowej inflacji na rynku pojawiają się kolejne lokale, a Polacy chętnie wychodzą zjeść coś na mieście. Każda restauracja ma swoje zasady, które mogą zaskoczyć.

Restauracja bez dzieci

Właściciel jednej z restauracji w New Jersey podjął odważną decyzję biznesową. Postanowił, że w jego lokalu nie mogą gościć osoby poniżej 10 roku życia. Włoska restauracja specjalizująca się w makaronach miała dość obsługi małych gości. Właściciel Nettie’s House of Spaghetti w Tinton Falls mówi, że nie była to łatwa decyzja, jednak podyktowana rozsądkiem i troską o pracowników.

Poziom hałasu, brak miejsca na wysokie krzesełka do karmienia, sprzątanie często szalonego bałaganu oraz konieczność wzięcia odpowiedzialności za biegające po restauracji dzieci - te wszystkie czynniki zmusiły nas, abyśmy przejęli kontrolę nad sytuację

- podaje restauracja w komunikacie na swojej stronie

Decyzja wywołała poruszenie

Dzieci w restauracji to prawdziwe wyzwanie. Wydłużający się czas oczekiwania na jedzenie w połączeniu z głodnym i marudzącym maluchem to prawdziwa zmora wszystkich kelnerów. Można więc uznać, że dzieci mocno dawały się we znaki obsłudze włoskiej restauracji.

Zdajemy sobie sprawę, że nasza decyzja zasmuci zwłaszcza tych, których dzieci są dobrze wychowane. Chcemy jednak wierzyć, że jest ona słuszna i przyczyni się do rozwoju naszego biznesu

- zakończyli post restauratorzy

Jeszcze niedawno na profilu restauracji widniało zdjęcie a z babcią Nettie i jej wnukami, którzy wspólnie przygotowują tortellini. Lokal zmienia jednak swój charakter i przestaje mieć rodzinny charakter. Nie wszystkim to jednak przypadło do gustu.

Restauracja bez dzieci- Pyszności/ źródło: Canva
Restauracja bez dzieci- Pyszności/ źródło: Canva
Wyobraźcie sobie, że inne miejsca będą robiły tak samo. To okropne. Dzieci są częścią rodziny. To nasza przyszłość. Nie będę wspierać restauracji, która nie wpuszcza dzieci.
Idiotyzm! Więc co, ponieważ kilka osób nie umie zapanować nad dziećmi, to postanowiliście zabronić wstępu wszystkim dzieciom? Co będzie, jak przyjdą do was niesforni dorośli?- grzmią komentarze w internecie

Inni z kolei chwalą decyzję restauratora i podkreślają, że każdy ma prawo decydować o tym, jak prowadzi swój lokal. Trzeba jednak przyznać- chyba mali gości mocno zaszli za skórę.

Przepis na ciasto piramidka z kiwi znajdziesz na naszym kanale YouTube

Wybrane dla Ciebie
Tak na święta marynuję karpia. Po upieczeniu jest pyszny i złocisty
Tak na święta marynuję karpia. Po upieczeniu jest pyszny i złocisty
Zamówiłam w restauracji. Wielu na samą myśl o tym daniu przechodzą ciarki
Zamówiłam w restauracji. Wielu na samą myśl o tym daniu przechodzą ciarki
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Placki z cukinii podaję z nietypowym dodatkiem. Genialnie podbija smak
Placki z cukinii podaję z nietypowym dodatkiem. Genialnie podbija smak
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Zwróć na to uwagę w sklepie. Tak wybierzesz najlepsze bakalie
Zwróć na to uwagę w sklepie. Tak wybierzesz najlepsze bakalie
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯