WAŻNE
TERAZ

Zaskakująca zapowiedź Trumpa. Nowe cła na UE

Pyszne rogaliki z nadzieniem jabłkowo-cynaomonowym. Kiedy ich spróbujesz, zakochasz się w nich!

Masz ochotę na smaczny, domowy deser, którym zaskoczyłbyś swoją rodzinę lub przyjaciół, ale nie masz na niego pomysłu? Nie przejmuj się, ponieważ właśnie go znalazłeś.

Pyszności
SKOMENTUJ

Nie znam chyba osoby, która nie kochałaby smaku rogalików croissant. W tym artykule pokażę ci ciekawą propozycję ich podania - z pysznym jabłkowo-cynamonowym nadzieniem. Ich przyrządzenie jest naprawdę proste.

A więc do dzieła! Dokładna instrukcja znajduje się poniżej.

Składniki:

  1. 2 szt. jabłka
  2. 1 opak. ciasto francuskie
  3. 115 g cukier brązowy
  4. 50 ml lemoniada
  5. 1/2 łyżeczki cynamonu
  6. 1 łyżeczka olejek waniliowy
Sposób przygotowania:
1. Obierz jabłka. Każde z nich przekrój na 4 części. Nie zapomnij o usunięciu rdzeni w jabłkach.
2. Rozwiń ciasto francuskie i przekrój je na 8 trójkątów. Na jednym z boków każdego trójkąta umieść po kawałku jabłka. Zawiń w rulonik. Pamiętaj, aby dobrze docisnąć końcówki, aby w czasie pieczenia nic nie wypadło z rogalika.
3. Ułóż rogaliki na blaszce do pieczenia.
4. Rozgrzej garnek, a następnie wrzuć do niego cukier i lemoniadę. Dokładnie wymieszaj. Kiedy mieszanka się zagotuje, dodaj cynamon i olejek waniliowy. Mieszaj tak długo, aż mikstura będzie miała gładką i jednolitą konsystencję. Następnie zdejmij z ognia.
5. Za pomocą łyżki polej rogaliki przygotowaną polewą. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut.
6. Po 30 minutach wyjmij gotowy deser z piekarnika. Zanim go podasz, poczekaj aż trochę ostygnie.
7. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Trę cukinię i robię z niej muffinki. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Trę cukinię i robię z niej muffinki. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Jak zagęścić jabłka na szarlotkę? Ciasto postoi i nic nie wypłynie
Jak zagęścić jabłka na szarlotkę? Ciasto postoi i nic nie wypłynie
Kurczak pieczony w tym maśle to niebo w gębie. Każdy kawałek jest soczysty
Kurczak pieczony w tym maśle to niebo w gębie. Każdy kawałek jest soczysty
Chipsy bez chemii. Zaskocz się smakiem liści kalafiora
Chipsy bez chemii. Zaskocz się smakiem liści kalafiora
Co roku na Dzień Matki robię ten sernik. Każdy jego kęs rozpływa się w ustach
Co roku na Dzień Matki robię ten sernik. Każdy jego kęs rozpływa się w ustach
Kotlety książęce biją na głowę nawet te papieskie. Mogłabym je jeść nawet codziennie
Kotlety książęce biją na głowę nawet te papieskie. Mogłabym je jeść nawet codziennie