PrzepisKolacjaRolada wielkanocna z tostów

Rolada wielkanocna z tostów

Rolada wielkanocna z tostów
Pyszności

12.04.2022 12:00, aktual.: 12.04.2022 12:48

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Rolada wielkanocna z tostów. Wypełniona jajeczny farszem, idealnie sprawdzi się jako przekąska i ozdoba na wielkanocny stół. Jej wykonanie jest niezwykle proste, a efekt końcowy naprawdę zachwyci wszystkich gości

Naszą roladę przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Zobacz wideo przepis:

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 8 szt. jajka ugotowane
  2. 150 g ser żółty
  3. 4 szt. rzodkiewka
  4. 1 pęczek szczypiorek
  5. 200 ml majonez
  6. 1 łyżeczka pieprz
  7. 20 szt. chleb tostowy kromki
  8. 5 szt. szynka wędzona plastry

Do dekoracji

  1. 2-3 szt. rzodkiewka
  2. 1 szt. jajko ugotowane
  3. 1 szt. rzeżucha
  4. 30 g rukola
  5. 200 ml majonez
  6. 1 szt. ogórek szklarniowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania w robocie kuchennym jajek ugotowanych na twardo, rzodkiewek i żółtego sera.

Obraz

2. Powstałą mieszankę przełóż do miski, po czym dodaj: majonez, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Teraz przygotuj chleb tostowy. Najpierw odetnij brzegi, po czym ułóż obok siebie kilka kromek i rozwałkuj. Stwórz w ten sposób 4 poziome pasy.

Obraz

4. Na powstałym spodzie rozprowadź część jajecznej mieszanki, plastry szynki i kolejną porcję wcześniej przygotowanego miksu.

Obraz

5. Zwiń w roladę i zabezpiecz przy pomocy folii aluminiowej. Następnie wstaw do lodówki na 3 godziny.

Obraz

6. Po tym czasie udekoruj roladę według upodobania.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz