Rolada z czerwonych buraków

Nasza przepyszna rolada tym razem nabrała prawdziwych rumieńców, przez co nie sposób oderwać od niej wzroku. Co więcej, ukryliśmy w niej same rarytasy. Takiej kombinacji nie sposób odmówić ❤️

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu rolady z buraków pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 1/2 łyżeczki pieprz
  2. 200 g serek śmietankowy
  3. 1 łyżka chrzan tarty
  4. 1/3 szkl. koperek świeży posiekany

Ciasto

  1. 250 g czerwone buraki ugotowane
  2. 100 ml olej roślinny
  3. 5 szt. jajka
  4. 150 g mąka pszenna
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżeczka gałka muszkatołowa
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 200 g łosoś wędzony

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na roladę. W tym celu zblednuj: czerwone buraki, jaka, mąkę, olej roślinny, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.

Obrazek

2. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W międzyczasie przygotuj serowy farsz. W dużej misce połącz: serek śmietankowy, chrzan, świeży koperek oraz pieprz. Odstaw do lodówki.

Obrazek

4. Po upieczeniu zwiń roladę w rulon i odstaw na 30 minut.

Obrazek

5. Na rozwiniętej roladzie rozprowadź wcześniej przygotowaną mieszankę. Następnie ułóż plastry łososia. Ponownie zwiń roladę, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na kolejne 30 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji