PrzepisRolada z czerwonych buraków

Rolada z czerwonych buraków

Rolada z czerwonych buraków
Pyszności

30.03.2020 17:00, aktual.: 16.08.2020 16:09

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Nasza przepyszna rolada tym razem nabrała prawdziwych rumieńców, przez co nie sposób oderwać od niej wzroku. Co więcej, ukryliśmy w niej same rarytasy. Takiej kombinacji nie sposób odmówić ❤️

W przygotowaniu rolady z buraków pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 1/2 łyżeczki pieprz
  2. 200 g serek śmietankowy
  3. 1 łyżka chrzan tarty
  4. 1/3 szkl. koperek świeży posiekany

Ciasto

  1. 250 g czerwone buraki ugotowane
  2. 100 ml olej roślinny
  3. 5 szt. jajka
  4. 150 g mąka pszenna
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżeczka gałka muszkatołowa
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 200 g łosoś wędzony

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na roladę. W tym celu zblednuj: czerwone buraki, jaka, mąkę, olej roślinny, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.

Obraz

2. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj serowy farsz. W dużej misce połącz: serek śmietankowy, chrzan, świeży koperek oraz pieprz. Odstaw do lodówki.

Obraz

4. Po upieczeniu zwiń roladę w rulon i odstaw na 30 minut.

Obraz

5. Na rozwiniętej roladzie rozprowadź wcześniej przygotowaną mieszankę. Następnie ułóż plastry łososia. Ponownie zwiń roladę, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na kolejne 30 minut.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także