Rolada z indyka smakuje obłędnie i ciężko jej odmówić. A że tęskno nam do wakacyjnych klimatów, postanowiliśmy połączyć ją z ananasem. Co z tego wyszło? Przekonasz się już za chwilę!
Pyszności
16.04.2020 | aktual.: 09.09.2020 13:07
Składniki:
1 szt. ananas
1 szt. filet z indyka
1/2 łyżeczki suszony czosnek
1/2 łyżeczki cebula granulowana
1 łyżeczka słodka papryka
1/2 łyżeczki sól
1/3 łyżeczki pieprz
1/3 szkl. sos bbq
ryż jako dodatek
Sposób przygotowania:
1. Obierz i wydrąż środek ananasa jak na zdjęciu poniżej.
2. Następnie roztłucz tłuczkiem pierś z indyka. Po czym rozprowadź na niej sos BBQ, suszony czosnek i cebulę, słodką paprykę, sól oraz pieprz. Doprawione mięso zwiń w rulon.
3. Teraz umieść roladę w ananasie i wstaw do piekarnika na godzinę (temp. 200 stopni Celsjusza).