Rolada z indyka z brokułem i fetą

Rolada z indyka to jedno z naszych ulubionych dań. Tym razem postanowiliśmy umieścić w niej farsz z brokuła i fety. To jednak nie koniec dobrych wieści, do rolady dodaliśmy szynkę szwarcwaldzką, jeszcze bardziej podbijając jej smaki.

Obrazek
Pyszności

Pyszną roladę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 szt. pierś z indyka
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 1 łyżeczka suszony majeranek
  5. 1 łyżeczka czerwona papryka

Farsz

  1. 1 szt. brokuł zblanszowany
  2. 150 g feta
  3. 2-3 ząbki czosnek
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 6 plastrów szynka szwarcwaldzka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz ze sobą: starty na tarce brokuł, fetę, czosnek, pieprz i czosnek. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Przy pomocy tłuczka rozbij pierś z indyka. Następnie dopraw z każdej strony solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką.

Obrazek

3. Ułóż wcześniej przygotowany farsz na indyku (prawy róg) i zwiń w roladę.

Obrazek

4. Nie zapomnij otulić rolady szynką szwarcwaldzką. Po czym piecz w Ovi przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Gotową roladę podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami