Rolada z kurczaka z brokułami i kozim serem

Rolada z kurczaka z brokułami i kozim serem to szybki, sprawdzony i pomysłowy patent na obiad. Obok takiej propozycji nie da przejść się obojętnie!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 12 plastrów boczek
  2. 2 szt. piersi z kurczaka podzielone na pół
  3. 2 szt. ser kozi
  4. 1/2 szt. brokuł zblanszowany
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Podziel pierś z kurczaka na pół, następnie rozbij przy pomocy tłuczka. Nie zapomnij również doprawić solą i pieprzem.

Obrazek

2. Rozłóż na blacie folię spożywczą. Po czym ułóż obok siebie plastry boczku. Bezpośrednio na boczku ułóż rozbite piersi z kurczaka.

Obrazek

3. Następnie na środku ułóż kozi ser, a dookoła zblanszowane kawałki brokuła.

Obrazek

4. Teraz zacznij zawijać jedną końcówkę do środka, tak aby powstała rolada. Podczas zawijania usuń folię spożywczą. Po czym wstaw roladę do piekarnika na 45 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Gotową roladę ponacinaj na mniejsze kawałki i podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie