PrzepisRolada z kurczaka z brokułami i kozim serem

Rolada z kurczaka z brokułami i kozim serem

Rolada z kurczaka z brokułami i kozim serem to szybki, sprawdzony i pomysłowy patent na obiad. Obok takiej propozycji nie da przejść się obojętnie!

Rolada z kurczaka z brokułami i kozim serem
Pyszności

28.09.2020 | aktual.: 02.10.2020 16:31

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 12 plastrów boczek
  2. 2 szt. piersi z kurczaka podzielone na pół
  3. 2 szt. ser kozi
  4. 1/2 szt. brokuł zblanszowany
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Podziel pierś z kurczaka na pół, następnie rozbij przy pomocy tłuczka. Nie zapomnij również doprawić solą i pieprzem.

Obraz

2. Rozłóż na blacie folię spożywczą. Po czym ułóż obok siebie plastry boczku. Bezpośrednio na boczku ułóż rozbite piersi z kurczaka.

Obraz

3. Następnie na środku ułóż kozi ser, a dookoła zblanszowane kawałki brokuła.

Obraz

4. Teraz zacznij zawijać jedną końcówkę do środka, tak aby powstała rolada. Podczas zawijania usuń folię spożywczą. Po czym wstaw roladę do piekarnika na 45 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotową roladę ponacinaj na mniejsze kawałki i podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Obraz