WAŻNE
TERAZ

Bezzałogowiec PGZ spadł w Inowrocławiu. Potwierdziła nam to policja

Roladki faszerowane serem z zoodlowaną surówką

Roladki faszerowane serem z zoodlowaną surówką i pomysł na pyszny obiad już jest. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Warzywa do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Roladki

  1. 100 g ser mozzarella
  2. 100 g ser cheddar
  3. 1/3 szkl. koperek posiekany
  4. 3 łyżki majonez
  5. 2 szt. filet z kurczaka
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/3 łyżeczki pieprz
  8. kilka gałązek tymianek
  9. 6 ząbków czosnek z podziałem na 2 i 4 ząbki
  10. 2 łyżki oliwa z oliwek

Surówka

  1. 1 szt. biała rzodkiew
  2. 1-2 szt. marchewki
  3. 1-2 szt. jabłka zielone
  4. 1/2 szt. cytryna sok
  5. 150 g jogurt naturalny
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 2 łyżki pietruszka posiekana

Sposób przygotowania:

1. Zetrzyj na tarce mozzarellę i cheddar.

Obrazek

2. Następnie połącz serową mieszankę z koperkiem, czosnkiem i majonezem. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Podziel filety z kurczaka na pól, po czym rozbij każdy element przy pomocy tłuczka. Dopraw mięso solą i pieprzem, po czym umieść na środku serową mieszankę i zwiń w roladkę.

Obrazek

4. Przełóż roladki do formy do pieczenia, po czym dodaj do naczynia gałązki tymianku, oliwę z oliwek oraz ząbki czosnku. Teraz wstaw roladki do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. W międzyczasie zoodluj białą rzodkiew, marchewki i jabłka.

Obrazek

6. Następnie połącz je z sokiem z cytryny, jogurtem naturalnym, posiekaną pietruszką, solą i pieprzem.

Obrazek

7. Upieczone roladki połącz z gotową surówką. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo