PrzepisPrzekąskiRoladki wołowe z szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym

Roladki wołowe z szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym

Roladki wołowe z szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym
Pyszności

21.04.2017 17:01, aktual.: 31.05.2017 15:19

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie roladek wołowych szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym.

Składniki:

  1. 1 kg wołowina zmielona
  2. 3 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  3. sos pomidorowy
  4. 1 pęczek natka pietruszki posiekana
  5. 2 szt. jajka
  6. 3/4 szklanki bułka tarta
  7. sól
  8. pieprz
  9. 100 g szynka babuni w plastrach
  10. ser żółty starty
  11. 2 szklanki liście szpinaku
Sposób przygotowania:

1. Do zmielonej wołowiny dodaj czosnek, pietruszkę, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Obraz

2. Przygotowaną masę równomiernie rozłóż na folii aluminiowej i wygładź jej wierzch.

Obraz
3. Na mięsnej masie układaj kolejno:

4. plastry szynki

Obraz

5. starty ser żółty

Obraz

6. liście szpinaku

Obraz

7. Całość zwiń w rulon i zawiń go w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 60 minut.

Obraz

8. Po 60 minutach odwiń rulon z folii aluminiowej i polej z wierzchu sosem pomidorowym. Włóż do piekarnika na dodatkowe 15 minut.

Obraz

9. Po 15 minutach wyjmij rulon z piekarnika i pokrój go na roladki.

Obraz
10. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także