PrzepisPrzekąskiRoladki wołowe z szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym
Roladki wołowe z szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie roladek wołowych szynką, serem, szpinakiem i sosem pomidorowym.
Pyszności
21.04.2017 | aktual.: 31.05.2017 15:19
Składniki:
- 1 kg wołowina zmielona
- 3 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
- sos pomidorowy
- 1 pęczek natka pietruszki posiekana
- 2 szt. jajka
- 3/4 szklanki bułka tarta
- sól
- pieprz
- 100 g szynka babuni w plastrach
- ser żółty starty
- 2 szklanki liście szpinaku
Sposób przygotowania:
1. Do zmielonej wołowiny dodaj czosnek, pietruszkę, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
2. Przygotowaną masę równomiernie rozłóż na folii aluminiowej i wygładź jej wierzch.
3. Na mięsnej masie układaj kolejno:
4. plastry szynki
5. starty ser żółty
6. liście szpinaku
7. Całość zwiń w rulon i zawiń go w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 60 minut.
8. Po 60 minutach odwiń rulon z folii aluminiowej i polej z wierzchu sosem pomidorowym. Włóż do piekarnika na dodatkowe 15 minut.
9. Po 15 minutach wyjmij rulon z piekarnika i pokrój go na roladki.
10. Smacznego!