PrzepisDania główneRoladki z indyka w chrupiącej panierce
Roladki z indyka w chrupiącej panierce
Pyszności
23.08.2021 16:00, aktual.: 29.08.2021 10:24
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Roladki z indyka w chrupiącej panierce wypełniliśmy po brzegi pysznym farszem. Do tego podaliśmy je z zakręconymi ziemniakami, tworząc idealną kombinację smakową!
Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.
Składniki:
Farsz do roladek
- 1/4 szt. cebula
- 6 szt. pieczarki
- 1/2 szt. czerwona papryka
- 1/2 szkl. kukurydza
- 1/2 szkl. mozzarella
- 1/4 szkl. natka pietruszki
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Roladki
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1 łyżeczka tymianek
- 1 łyżeczka cebula granulowana
- 5 plastrów sznycle z indyka
- 1 łyżeczka sól
Panierka
- 1 szkl. mąka
- 4 szt. jajka
- 2 szkl. płatki śniadaniowe
Ziemniaki
- 5 szt. ziemniaki
- 1 łyżeczka majeranek
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 2 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania: