Roladki z indyka z pesto, suszonymi pomidorami i boczkiem

Dziś prezentujemy Wam pyszny przepis na roladki z indyka z pesto, suszonymi pomidorkami i boczkiem. Tego po prostu nie można przegapić.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 500 g pierś z indyka
  2. 1 szczypta sól
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 3 łyżki pesto czerwone
  5. 20 plastrów boczek
  6. 7 szt. suszone pomidory
  7. roszponka do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Podziel filet z indyka na mniejsze części i rozbij je za pomocą tłuczka. Następnie dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

2. Na każdym kawałku rozprowadź dokładnie czerwone pesto. Pamiętaj, aby nie przesadzić z ilością. W innym przypadku przy zawijaniu roladek mogą pojawić się niepotrzebne utrudnienia.

Obrazek

3. Zawiń mięso w rulon, a następnie umieść je w "koszulce" przygotowanej z kilku plastrów boczku.

Obrazek

4. Smaż przez chwilę na dużym ogniu.

Obrazek

5. Następnie przełóż roladki do formy do pieczenia. Umieść na nich kilka suszonych pomidorków. Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 15 minut.

Obrazek

6. I to wszystko. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟