PrzepisDania główneRoladki z indyka z pieczarkami

Roladki z indyka z pieczarkami

Roladki z indyka z pieczarkami
Pyszności

13.08.2021 11:00, aktual.: 28.08.2021 11:37

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Roladki z indyka z pieczarkami przygotowaliśmy na ziemniaczanych gniazdkach. Takiemu obiadowi nie odmówi nawet największy niejadek.

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Roladki

  1. 4 szt. filet z indyka plastry
  2. 1/2 szt. cebula
  3. 250 g pieczarki
  4. 1 szt. czerwona papryka
  5. 1/3 szkl. natka pietruszki
  6. 2 szkl. płatki żytnie zmielone
  7. 2 szt. jajka
  8. 1.5 łyżeczki sól
  9. 1 łyżeczka pieprz

Ziemniaki

  1. 1 łyżka suszone oregano
  2. 1 łyżka sól
  3. 4 łyżki olej roślinny
  4. 4 szt. ziemniaki

Sposób przygotowania:

1. Pracę nad przepisem rozpocznij od przygotowania farszu do roladek. W tym celu połącz na patelni: cebulę, czerwoną paprykę, pieczarki, natkę pietruszki, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Rozbij mięso z indyka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na rozbitym mięsie rozsyp mozzarellę, po czym dodaj...

Obraz

3. ...mieszankę z patelni i kolejną warstwę sera. Zwiń indyka w roladkę.

Obraz

4. Po czym obtocz w roztrzepanych jajkach i płatkach żytnich.

Obraz

5. Teraz zzudluj ziemniaki, po czym zrób z nich 4 gniazdka w formie do pieczenia. Każdy element polej olejem i posyp suszonym oregano.

Obraz

6. Ułóż roladki na ziemniaczanych gniazdkach. Następnie wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz