PrzepisRoladki z indyka z warzywami

Roladki z indyka z warzywami

Roladki z indyka z warzywami
Pyszności

22.04.2020 17:00, aktual.: 10.10.2023 20:50

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Roladki z indyka z warzywami to gotowy dodatek do zestawu obiadowego. Prosty, smaczny i oryginalny pomysł na stałe zagości w Twoim menu.

Cukinia i marchewka nabrały fajnych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 4-5 szt. filet z indyka plastry
  2. 1 łyżka słodka papryka
  3. 1 łyżka zioła prowansalskie
  4. 1 łyżka suszony czosnek
  5. 1 łyżka suszony majeranek
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 1 szt. marchewka
  9. 1 szt. cukinia
  10. 1 szt. papryka czerwona/zielona/żółta
  11. 4 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Rozbij filety z indyka na cieknie plastry. Następnie dopraw słodką papryką, suszonym czosnkiem i majerankiem.

Obraz

2. W zoodlerze przygotuj marchewkę i cukinię.

Obraz

3. Następnie połącz warzywa z oliwą z oliwek, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj. Potnij papryki w cienkie paski.

Obraz

4. Umieść mieszankę z miski na piersi z indyka. Dodaj kilka papryk i zwiń w rulon.

Obraz

5. Przełóż roladki do formy do pieczenia. Skropl oliwią z oliwek i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz