Roladki z indyka z warzywami

Roladki z indyka z warzywami to gotowy dodatek do zestawu obiadowego. Prosty, smaczny i oryginalny pomysł na stałe zagości w Twoim menu.

Obrazek
Pyszności

Cukinia i marchewka nabrały fajnych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 4-5 szt. filet z indyka plastry
  2. 1 łyżka słodka papryka
  3. 1 łyżka zioła prowansalskie
  4. 1 łyżka suszony czosnek
  5. 1 łyżka suszony majeranek
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 1 szt. marchewka
  9. 1 szt. cukinia
  10. 1 szt. papryka czerwona/zielona/żółta
  11. 4 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Rozbij filety z indyka na cieknie plastry. Następnie dopraw słodką papryką, suszonym czosnkiem i majerankiem.

Obrazek

2. W zoodlerze przygotuj marchewkę i cukinię.

Obrazek

3. Następnie połącz warzywa z oliwą z oliwek, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj. Potnij papryki w cienkie paski.

Obrazek

4. Umieść mieszankę z miski na piersi z indyka. Dodaj kilka papryk i zwiń w rulon.

Obrazek

5. Przełóż roladki do formy do pieczenia. Skropl oliwią z oliwek i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
W PRL-u hit obiadowy. To tanie, szybkie i pyszne danie
W PRL-u hit obiadowy. To tanie, szybkie i pyszne danie
Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Magda Gessler podzieliła się swoim patentem
Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Magda Gessler podzieliła się swoim patentem
Biorę kapustę, buraki i kilka dodatków. Po chwili mam surówkę, która czyści jelita jak odkurzacz
Biorę kapustę, buraki i kilka dodatków. Po chwili mam surówkę, która czyści jelita jak odkurzacz
Dolewam do ciasta na placuszki. Są zdrowsze, puszyste, a dzieci ustawiają się w kolejce po dokładkę
Dolewam do ciasta na placuszki. Są zdrowsze, puszyste, a dzieci ustawiają się w kolejce po dokładkę
To najlepsze mięso na gołąbki. Wychodzą smaczne i wyjątkowo soczyste
To najlepsze mięso na gołąbki. Wychodzą smaczne i wyjątkowo soczyste
Zastąpią tradycyjne placki ziemniaczane. Z tym dodatkiem są idealnie chrupiące i znacznie delikatniejsze
Zastąpią tradycyjne placki ziemniaczane. Z tym dodatkiem są idealnie chrupiące i znacznie delikatniejsze
Nasi dziadkowie uwielbiali, a my nawet nie patrzymy w ich stronę. Gdy pojawiały się na stole, nikt nie pytał o kotlety
Nasi dziadkowie uwielbiali, a my nawet nie patrzymy w ich stronę. Gdy pojawiały się na stole, nikt nie pytał o kotlety
Delikatne mięso i wolne od antybiotyków. Kotlety z niego smakują rewelacyjnie i są mięciutkie
Delikatne mięso i wolne od antybiotyków. Kotlety z niego smakują rewelacyjnie i są mięciutkie
Mielone mojej babci były soczyste w środku i chrupkie z zewnątrz. Teraz już wiem, co wlewała do masy
Mielone mojej babci były soczyste w środku i chrupkie z zewnątrz. Teraz już wiem, co wlewała do masy
Wlej pół szklanki tego napoju do bigosu. Podkreśli smak tak bardzo, że każdy zapyta o ten dodatek
Wlej pół szklanki tego napoju do bigosu. Podkreśli smak tak bardzo, że każdy zapyta o ten dodatek
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę