Roladki z indyka z warzywami

Roladki z indyka z warzywami to gotowy dodatek do zestawu obiadowego. Prosty, smaczny i oryginalny pomysł na stałe zagości w Twoim menu.

Obrazek
Pyszności

Cukinia i marchewka nabrały fajnych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 4-5 szt. filet z indyka plastry
  2. 1 łyżka słodka papryka
  3. 1 łyżka zioła prowansalskie
  4. 1 łyżka suszony czosnek
  5. 1 łyżka suszony majeranek
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 1 szt. marchewka
  9. 1 szt. cukinia
  10. 1 szt. papryka czerwona/zielona/żółta
  11. 4 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Rozbij filety z indyka na cieknie plastry. Następnie dopraw słodką papryką, suszonym czosnkiem i majerankiem.

Obrazek

2. W zoodlerze przygotuj marchewkę i cukinię.

Obrazek

3. Następnie połącz warzywa z oliwą z oliwek, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj. Potnij papryki w cienkie paski.

Obrazek

4. Umieść mieszankę z miski na piersi z indyka. Dodaj kilka papryk i zwiń w rulon.

Obrazek

5. Przełóż roladki do formy do pieczenia. Skropl oliwią z oliwek i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze