PrzepisRoladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą
Roladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą
Szukasz pomysłu na pyszny obiad? Roladki z karkówki faszerowane kiszoną kapustą sprawdzą się w tej roli doskonale! Już za moment same się o tym przekonasz 😉
Pyszności
23.08.2020 | aktual.: 25.08.2020 13:05
Składniki:
200 g kiszona kapusta
100 g boczek wędzony
200 g pieczarki
1 łyżka suszony majeranek
5 szt. karkówka wieprzowa plastry
5 łyżeczek musztarda
500 ml bulion warzywny/drobiowy
3 łyżki śmietana 18%
1 szczypta pieprz
1 szczypta sól
Sposób przygotowania:
1. Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą wędzony boczek i pieczarki.
2. Jako kolejne składniki dodaj kiszoną kapustę(wcześniej gotuj ją w osolonej wodzie przez 15 minut), suszony majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
3. Rozbij karkówkę przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij również rozprowadzić na mięsie musztardy.
4. Teraz wystarczy, że dodasz mieszankę z patelni i zwiniesz karkówkę w roladkę.
5. Obtocz każdą roladkę w mące, po czym podsmaż na patelni. Dodaj bulion i duś roladki pod przykryciem przez 60 minut.
6. Zdejmij roladki z patelni i do wywaru dodaj śmietankę. I sos do roladek gotowy.
7. Tak przygotowane roladki możesz podać m.in. z ziemniakami. Smacznego!