WAŻNE
TERAZ

Nowy termin rekonstrukcji rządu "na prośbę Hołowni"

Roladki z kurczaka i chrustem ziemniaczanym

Roladki z kurczaka z kolorowym wnętrzem połączyliśmy z pysznym sosem i chrustem ziemniaczanym. I pomysł na genialny obiad już jest!

Obrazek
Pyszności

Ziemniaczany dodatek w ciekawej formie przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips.

Składniki:

Sos

  1. 200 ml śmietanka 18%
  2. 1/2 szkl. parmezan tarty
  3. 2 łyżki masło
  4. 2 szt. cebula szalotka
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 2 szt. pomidory
  7. 100 g szpinak

Kurczak

  1. 2 szt. filety z kurczaka
  2. 50 g szpinak
  3. 30 g suszone pomidory w oleju
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz

Chrust ziemniaczany

  1. 2 szt. ziemniaki
  2. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Rozbij pierś z kurczaka, po czym dopraw ją solą oraz pieprzem.

Obrazek

2. Następnie umieść na wierzchu świeży szpinak i suszone pomidory w oleju. Zawiń w roladkę i zabezpiecz przy pomocy wykałaczek.

Obrazek

3. W międzyczasie zzoodluj ziemniaki.

Obrazek

4. Teraz podsmaż roladki na patelni przez 10-15 minut. Po czym wstaw do piekarnika na kolejne 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Na tej samej patelni przygotuj sos. W tym celu połącz cebulkę szalotkę i czosnek. Po chwili dorzuć pomidory oraz szpinak.

Obrazek

6. Jako ostatnie składniki na patelni powinny znaleźć się: śmietanka i parmezan.

Obrazek

7. Na rozgrzanym oleju usmaż chrupiący chrust z ziemniaków.

Obrazek

8. I na koniec połącz wszystkie składniki. Obiad jest już gotowy.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Upycham w słoikach i zakręcam. Zimą dziękuję sobie za tę botwinkę
Upycham w słoikach i zakręcam. Zimą dziękuję sobie za tę botwinkę
Nacieram nim jedną stronę kotletów, panieruję i smażę. To najlepsze schabowe pod słońcem
Nacieram nim jedną stronę kotletów, panieruję i smażę. To najlepsze schabowe pod słońcem
Dodaję do ogórków. To składnik, który nic nie kosztuje, a sprawia, że nie miękną i chrupią
Dodaję do ogórków. To składnik, który nic nie kosztuje, a sprawia, że nie miękną i chrupią
Tajemniczy furgon, islandzkie tradycje i sezon na grilla. Latem nie brakuje nowości
Tajemniczy furgon, islandzkie tradycje i sezon na grilla. Latem nie brakuje nowości
Tak przyspieszysz dojrzewanie pomidorów. Banalny trik, który każdy powinien znać
Tak przyspieszysz dojrzewanie pomidorów. Banalny trik, który każdy powinien znać
Sernik bez sera z jagodami. Tradycyjne ciasta nie mają przy nim szans
Sernik bez sera z jagodami. Tradycyjne ciasta nie mają przy nim szans
Zrobiłam bigos bez grama kapusty. Moje dzieci zajadały, aż uszy im się trzęsły
Zrobiłam bigos bez grama kapusty. Moje dzieci zajadały, aż uszy im się trzęsły
Latem zastępuje mi śniadanie. Pobudza lepiej niż zwykła kawa i syci na długo
Latem zastępuje mi śniadanie. Pobudza lepiej niż zwykła kawa i syci na długo
To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta