Roladki z kurczaka i chrustem ziemniaczanym

Roladki z kurczaka z kolorowym wnętrzem połączyliśmy z pysznym sosem i chrustem ziemniaczanym. I pomysł na genialny obiad już jest!

Obrazek
Pyszności

Ziemniaczany dodatek w ciekawej formie przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips.

Składniki:

Sos

  1. 200 ml śmietanka 18%
  2. 1/2 szkl. parmezan tarty
  3. 2 łyżki masło
  4. 2 szt. cebula szalotka
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 2 szt. pomidory
  7. 100 g szpinak

Kurczak

  1. 2 szt. filety z kurczaka
  2. 50 g szpinak
  3. 30 g suszone pomidory w oleju
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz

Chrust ziemniaczany

  1. 2 szt. ziemniaki
  2. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Rozbij pierś z kurczaka, po czym dopraw ją solą oraz pieprzem.

Obrazek

2. Następnie umieść na wierzchu świeży szpinak i suszone pomidory w oleju. Zawiń w roladkę i zabezpiecz przy pomocy wykałaczek.

Obrazek

3. W międzyczasie zzoodluj ziemniaki.

Obrazek

4. Teraz podsmaż roladki na patelni przez 10-15 minut. Po czym wstaw do piekarnika na kolejne 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Na tej samej patelni przygotuj sos. W tym celu połącz cebulkę szalotkę i czosnek. Po chwili dorzuć pomidory oraz szpinak.

Obrazek

6. Jako ostatnie składniki na patelni powinny znaleźć się: śmietanka i parmezan.

Obrazek

7. Na rozgrzanym oleju usmaż chrupiący chrust z ziemniaków.

Obrazek

8. I na koniec połącz wszystkie składniki. Obiad jest już gotowy.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej