Roladki z kurczaka w sezamowej panierce

Tym razem pyszne roladki z kurczaka podaliśmy naszym bliskim w sezamowej panierce. I pomysł ten okazał się strzałem w 10! Po prostu palce lizać ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 2 szt. ser mozzarella plastry
  3. 2-3 łyżki oliwa z oliwek
  4. 4 szt. szynka plastry
  5. 1/3 łyżeczki czosnek
  6. 1/3 łyżeczki sól
  7. 1/3 łyżeczki pieprz
  8. 1/2 szkl. sezam
  9. 1/2 szkl. mąka
  10. 1 szt. jajko
  11. 1 szt. brokuł

Sposób przygotowania:

1. Rozbij mięso na cienki plaster (jak na zdjęciu poniżej). Następnie dopraw je solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

Obrazek

2. Na środku umieść plastry sera i szynki. Następnie zwiń w rulon.

Obrazek

3. Obtocz w mące, jajkach i sezamie.

Obrazek

4. Na blaszce do pieczenia umieść brokuły i skrop je oliwą z oliwek. Dodaj roladki z kurczaka i wstaw do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza). Brokuły wyjmij po 15 minutach, natomiast kurczaka piecz jeszcze 30 minut.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯