WAŻNE
TERAZ

Nowy termin rekonstrukcji rządu "na prośbę Hołowni"

Roladki z kurczaka z duszonym porem

Roladki z kurczaka z duszonym porem i pieczarkami połączyliśmy z pyszną surówką na bazie selera. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu tego obiadu pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 40 g masło
  2. 1 szt. por biała część
  3. 250 g pieczarki starte
  4. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  5. 3 szt. filety z kurczaka
  6. 1 łyżka oregano
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/3 łyżeczki pieprz
  9. 100 g camembert

Surówka

  1. 50 g majonez
  2. 3 łyżki miód
  3. 1/2 szt. cytryna sok
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz
  6. 1 szt. seler korzeniowy

Sposób przygotowania:

1. Na patelnię z roztopionym masłem przesyp białą część pora.

Obrazek

2. Po chwili dodaj pieczarki, natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Rozbij filet z kurczaka, po czym dopraw go przy pomocy soli, pieprzu i oregano.

Obrazek

4. Na środku mięsa ułóż mieszankę z patelni. Po chwili dodaj plaster sera camembert.

Obrazek

5. Zwiń w roladkę i przełóż do formy do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. W międzyczasie przygotuj surówkę. W tym celu zzoodluj selera, po czym połącz go z solą, pieprzem, majonezem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i natką z pietruszki.

Obrazek

7. I gotowe!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Upycham w słoikach i zakręcam. Zimą dziękuję sobie za tę botwinkę
Upycham w słoikach i zakręcam. Zimą dziękuję sobie za tę botwinkę
Nacieram nim jedną stronę kotletów, panieruję i smażę. To najlepsze schabowe pod słońcem
Nacieram nim jedną stronę kotletów, panieruję i smażę. To najlepsze schabowe pod słońcem
Dodaję do ogórków. To składnik, który nic nie kosztuje, a sprawia, że nie miękną i chrupią
Dodaję do ogórków. To składnik, który nic nie kosztuje, a sprawia, że nie miękną i chrupią
Tajemniczy furgon, islandzkie tradycje i sezon na grilla. Latem nie brakuje nowości
Tajemniczy furgon, islandzkie tradycje i sezon na grilla. Latem nie brakuje nowości
Tak przyspieszysz dojrzewanie pomidorów. Banalny trik, który każdy powinien znać
Tak przyspieszysz dojrzewanie pomidorów. Banalny trik, który każdy powinien znać
Sernik bez sera z jagodami. Tradycyjne ciasta nie mają przy nim szans
Sernik bez sera z jagodami. Tradycyjne ciasta nie mają przy nim szans
Zrobiłam bigos bez grama kapusty. Moje dzieci zajadały, aż uszy im się trzęsły
Zrobiłam bigos bez grama kapusty. Moje dzieci zajadały, aż uszy im się trzęsły
Latem zastępuje mi śniadanie. Pobudza lepiej niż zwykła kawa i syci na długo
Latem zastępuje mi śniadanie. Pobudza lepiej niż zwykła kawa i syci na długo
To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta