PrzepisKolacjaRoladki z kurczaka z duszonym porem

Roladki z kurczaka z duszonym porem

Roladki z kurczaka z duszonym porem i pieczarkami połączyliśmy z pyszną surówką na bazie selera. Palce lizać!

Roladki z kurczaka z duszonym porem
Pyszności

28.05.2021 | aktual.: 15.09.2023 15:41

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

W przygotowaniu tego obiadu pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 40 g masło
  2. 1 szt. por biała część
  3. 250 g pieczarki starte
  4. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  5. 3 szt. filety z kurczaka
  6. 1 łyżka oregano
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/3 łyżeczki pieprz
  9. 100 g camembert

Surówka

  1. 50 g majonez
  2. 3 łyżki miód
  3. 1/2 szt. cytryna sok
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz
  6. 1 szt. seler korzeniowy

Sposób przygotowania:

1. Na patelnię z roztopionym masłem przesyp białą część pora.

Obraz

2. Po chwili dodaj pieczarki, natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Rozbij filet z kurczaka, po czym dopraw go przy pomocy soli, pieprzu i oregano.

Obraz

4. Na środku mięsa ułóż mieszankę z patelni. Po chwili dodaj plaster sera camembert.

Obraz

5. Zwiń w roladkę i przełóż do formy do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. W międzyczasie przygotuj surówkę. W tym celu zzoodluj selera, po czym połącz go z solą, pieprzem, majonezem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i natką z pietruszki.

Obraz

7. I gotowe!

Obraz