Roladki z kurczaka z duszonym porem

Roladki z kurczaka z duszonym porem i pieczarkami połączyliśmy z pyszną surówką na bazie selera. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu tego obiadu pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 40 g masło
  2. 1 szt. por biała część
  3. 250 g pieczarki starte
  4. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  5. 3 szt. filety z kurczaka
  6. 1 łyżka oregano
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/3 łyżeczki pieprz
  9. 100 g camembert

Surówka

  1. 50 g majonez
  2. 3 łyżki miód
  3. 1/2 szt. cytryna sok
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz
  6. 1 szt. seler korzeniowy

Sposób przygotowania:

1. Na patelnię z roztopionym masłem przesyp białą część pora.

Obrazek

2. Po chwili dodaj pieczarki, natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Rozbij filet z kurczaka, po czym dopraw go przy pomocy soli, pieprzu i oregano.

Obrazek

4. Na środku mięsa ułóż mieszankę z patelni. Po chwili dodaj plaster sera camembert.

Obrazek

5. Zwiń w roladkę i przełóż do formy do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. W międzyczasie przygotuj surówkę. W tym celu zzoodluj selera, po czym połącz go z solą, pieprzem, majonezem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i natką z pietruszki.

Obrazek

7. I gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥