Roladki z kurczaka z duszonym porem

Roladki z kurczaka z duszonym porem i pieczarkami połączyliśmy z pyszną surówką na bazie selera. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu tego obiadu pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 40 g masło
  2. 1 szt. por biała część
  3. 250 g pieczarki starte
  4. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  5. 3 szt. filety z kurczaka
  6. 1 łyżka oregano
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/3 łyżeczki pieprz
  9. 100 g camembert

Surówka

  1. 50 g majonez
  2. 3 łyżki miód
  3. 1/2 szt. cytryna sok
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz
  6. 1 szt. seler korzeniowy

Sposób przygotowania:

1. Na patelnię z roztopionym masłem przesyp białą część pora.

Obrazek

2. Po chwili dodaj pieczarki, natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Rozbij filet z kurczaka, po czym dopraw go przy pomocy soli, pieprzu i oregano.

Obrazek

4. Na środku mięsa ułóż mieszankę z patelni. Po chwili dodaj plaster sera camembert.

Obrazek

5. Zwiń w roladkę i przełóż do formy do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. W międzyczasie przygotuj surówkę. W tym celu zzoodluj selera, po czym połącz go z solą, pieprzem, majonezem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i natką z pietruszki.

Obrazek

7. I gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej