Roladki z kurczaka z pieczarkami sprawdzą się zarówno w formie obiadu, jak i kolacji. Wystarczy, że raz ich skosztujesz, a już na stałe zadomowią się w Twoim menu!
Pyszności
30.01.2021 | aktual.: 01.02.2021 10:04
Składniki:
Sos serowy
1/2 łyżeczki pieprz
180 g śmietanka 22%
130 g serek wiejski
1 szt. jajko
1/4 szkl. koperek posiekany
1 łyżeczka sól
Kurczak
2 szt. filet z kurczaka
1/3 szt. cebula
8 szt. pieczarki
1 łyżka tymianek
1 łyżka bazylia
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania grzybowego farszu. W tym celu połącz na patelni: cebule, pieczarki, bazylię i tymianek.
2. Rozbij pierś z kurczaka przy pomocy tłuczka do mięs.
3. Na rozbitych piersiach rozprowadź pieczarkowy farsz, po czym zwiń w roladę.
4. Czas na serową mieszankę. Przygotujesz ją, łącząc ze sobą: śmietanę 22%, serek wiejski, jajko, koperek, sól i pieprz.
5. Umieść roladki w formie do pieczenia. Rozprowadź na nich serowy sos i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).