PrzepisRoladki z kurczaka z pieczarkami

Roladki z kurczaka z pieczarkami

Roladki z kurczaka z pieczarkami sprawdzą się zarówno w formie obiadu, jak i kolacji. Wystarczy, że raz ich skosztujesz, a już na stałe zadomowią się w Twoim menu!

Roladki z kurczaka z pieczarkami
Pyszności

Składniki:

Sos serowy

  1. 1/2 łyżeczki pieprz
  2. 180 g śmietanka 22%
  3. 130 g serek wiejski
  4. 1 szt. jajko
  5. 1/4 szkl. koperek posiekany
  6. 1 łyżeczka sól

Kurczak

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 1/3 szt. cebula
  3. 8 szt. pieczarki
  4. 1 łyżka tymianek
  5. 1 łyżka bazylia

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania grzybowego farszu. W tym celu połącz na patelni: cebule, pieczarki, bazylię i tymianek.

Obraz

2. Rozbij pierś z kurczaka przy pomocy tłuczka do mięs.

Obraz

3. Na rozbitych piersiach rozprowadź pieczarkowy farsz, po czym zwiń w roladę.

Obraz

4. Czas na serową mieszankę. Przygotujesz ją, łącząc ze sobą: śmietanę 22%, serek wiejski, jajko, koperek, sól i pieprz.

Obraz

5. Umieść roladki w formie do pieczenia. Rozprowadź na nich serowy sos i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie