Tomasz Strzelczyk pokazał jakim farszem nadziewa roladki z kurczaka. Prędko leć po składniki

Tomasz Strzelczyk podzielił się fantastycznym przepisem na roladki z piersi kurczaka. Jeśli macie ochotę na pyszny obiad dla całej rodziny, koniecznie wykonajcie to rewelacyjne danie. Roladki zasmakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Poniżej podajemy krok po kroku, jak je wykonać.

ObrazekRoladki Tomasza Strzelczyka rozkładają na łopatki - Pyszności; Foto: https://youtu.be/Hu7WcDkHr4Q; instagram.com/oddaszfartucha
Agnieszka

Roladki z piersi kurczaka skrywają w sobie delikatnie ciągnący się ser żółty i aromatyczne pieczarki. Wspaniale sprawdzą się na obiad. Poza tym proces przygotowania tego dania nie jest taki skomplikowany. Danie serwujemy z pieczonymi ziemniakami i sałatką.

Fantastyczne danie obiadowe dla całej rodziny

Obrazek
Roladki - Pyszności; Foto: https://youtu.be/Hu7WcDkHr4Q

Tomasz Strzelczyk tłumaczy na swoim kanale YouTube jak wykonać pyszne roladki z piersi kurczaka. Danie rozpływa się w ustach. W związku z tym postanowiliśmy opisać krok po kroku jak je przygotować. Mięso, grzyby oraz ser to rewelacyjne połączenie!

Roladki z piersi kurczaka

Obrazek
Roladki - Pyszności

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 350 g pieczarek
  • 150 g żółtego sera ementaler
  • 2 ząbki czosnku
  • garść natki pietruszki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • bułka tarta
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki posiekaj na drobne kawałeczki. Następnie wrzuć je na rozgrzany olej i smaż je przez chwilę. Gdy już się zarumienią, dodaj do nich przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki zdejmij z palnika i odstaw do ostygnięcia.

Następnie zetrzyj ser na tarce o drobnych oczkach i przenieś go do miski. Dodaj do niego posiekaną natkę pietruszki i dwie łyżki majonezu. W kolejnym kroku przełóż na deskę piersi z kurczaka i każdą z nich pokrój na dwa albo trzy plastry. Piersi dokładnie rozbij tłuczkiem do mięsa.

Pieczarki wymieszaj z serem i resztą składników znajdujących się w misce. Całość dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na każdy filet nakładaj łyżkę farszu, który następnie równomiernie rozprowadź po całej powierzchni mięsa. Na końcu zawijaj roladki.

Roladki panieruj w jajkach oraz bułce tartej. Następnie smaż je na rozgrzanym oleju - około 6 minut z każdej strony. Gotowe roladki z piersi kurczaka wspaniale smakują w towarzystwie pieczonych ziemniaków i sałatki.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować pieczonego kurczaka w całości krok po kroku.

Wybrane dla Ciebie
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji