Roladki z kurczaka z szynką parmeńską zapiekane w OVI

Nasze roladki z kurczaka wypełniliśmy tym razem szynką parmeńską, bazylią i żółtym serem. Był to strzał w 10, dzięki któremu przygotowaliśmy idealny obiad na każdą okazję.

Obrazek
Pyszności

Całe danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Dodatki

  1. 1 łyżka ocet z białego wina
  2. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  3. 250 g pieczarki brązowe
  4. 1 szt. cebula
  5. 30 g masło
  6. 250 ml bulion drobiowy/warzywny

Roladki

  1. 4 szt. filet z kurczaka
  2. 4 szt. szynka parmeńska plastry
  3. 4 garście świeża bazylia
  4. 4 szt. ser żółty plastry
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Rozbij filety z kurczaka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw pieprzem i solą, po czym ułóż na wierzchu szynkę parmeńską, liście bazylii oraz żółty ser.

Obrazek

2. Zwiń w roladkę, a następnie zabezpiecz przy pomocy sznurka wędliniarskiego.

Obrazek

3. Umieść w formie w Ovi masło, pieczarki i kawałki cebuli. Na wierzchu ułóż roladki i polej je oliwą. Po czym piecz w urządzeniu przez 15-20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). W międzyczasie dodaj bulion.

Obrazek

4. Po tym czasie wyjmij roladki i dodaj do formy natkę pietruszki i ocet z czerwonego wina. Wstaw do urządzenia na kolejne 5 minut. I to wszystko!

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu