Roladki z kurczaka z szynką parmeńską zapiekane w OVI

Nasze roladki z kurczaka wypełniliśmy tym razem szynką parmeńską, bazylią i żółtym serem. Był to strzał w 10, dzięki któremu przygotowaliśmy idealny obiad na każdą okazję.

Obrazek
Pyszności

Całe danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Dodatki

  1. 1 łyżka ocet z białego wina
  2. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  3. 250 g pieczarki brązowe
  4. 1 szt. cebula
  5. 30 g masło
  6. 250 ml bulion drobiowy/warzywny

Roladki

  1. 4 szt. filet z kurczaka
  2. 4 szt. szynka parmeńska plastry
  3. 4 garście świeża bazylia
  4. 4 szt. ser żółty plastry
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Rozbij filety z kurczaka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw pieprzem i solą, po czym ułóż na wierzchu szynkę parmeńską, liście bazylii oraz żółty ser.

Obrazek

2. Zwiń w roladkę, a następnie zabezpiecz przy pomocy sznurka wędliniarskiego.

Obrazek

3. Umieść w formie w Ovi masło, pieczarki i kawałki cebuli. Na wierzchu ułóż roladki i polej je oliwą. Po czym piecz w urządzeniu przez 15-20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). W międzyczasie dodaj bulion.

Obrazek

4. Po tym czasie wyjmij roladki i dodaj do formy natkę pietruszki i ocet z czerwonego wina. Wstaw do urządzenia na kolejne 5 minut. I to wszystko!

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Po powrocie z lasu robię tylko takie kotlety mielone. Są smaczniejsze i bardziej aromatyczne
Po powrocie z lasu robię tylko takie kotlety mielone. Są smaczniejsze i bardziej aromatyczne
Inni smażą w panierce. Kuzynka zrobiła z nich pizzę, wszystkim kopara opadła
Inni smażą w panierce. Kuzynka zrobiła z nich pizzę, wszystkim kopara opadła
Włosi zajadają się od dawna. Polacy nadal nie wiedzą, co z nich zrobić
Włosi zajadają się od dawna. Polacy nadal nie wiedzą, co z nich zrobić
Zamiast jabłka, dodaję inny owoc. Domowy smalec wychodzi jeszcze smaczniejszy
Zamiast jabłka, dodaję inny owoc. Domowy smalec wychodzi jeszcze smaczniejszy
Polacy uznają za profanację. W Austrii zajadają się inną ogórkową
Polacy uznają za profanację. W Austrii zajadają się inną ogórkową
Z cukinii robię sałatkę na ciepło. Zainspirował mnie turecki przysmak
Z cukinii robię sałatkę na ciepło. Zainspirował mnie turecki przysmak
Zostały ci resztki z rosołu? Nie wyrzucaj! Oto co możesz z nich przygotować
Zostały ci resztki z rosołu? Nie wyrzucaj! Oto co możesz z nich przygotować
Dodałam sezonowe smaczki. Hiszpańska przekąska nabrała głębokiego koloru i wyrazu
Dodałam sezonowe smaczki. Hiszpańska przekąska nabrała głębokiego koloru i wyrazu
Pijesz gorącą kawę? Specjalista wyjaśnia, jakie mogą być skutki
Pijesz gorącą kawę? Specjalista wyjaśnia, jakie mogą być skutki
Niedoceniana ryba na polskich stołach. Smaczna i tania jak żadna inna
Niedoceniana ryba na polskich stołach. Smaczna i tania jak żadna inna
Zamiast pomidorowej czy ogórkowej robię zupę z boczniaków. Lepsza od zwykłej grzybowej
Zamiast pomidorowej czy ogórkowej robię zupę z boczniaków. Lepsza od zwykłej grzybowej
Grzybki robię z przepisu Magdy Gessler. Jej złota proporcja bardzo mi odpowiada
Grzybki robię z przepisu Magdy Gessler. Jej złota proporcja bardzo mi odpowiada