Roladki z łososia ze szparagami

Roladki z łososia ze szparagami i serową mieszanką z dodatkiem bazylii to prawdziwy strzał w 10 👍  Zgłodniejesz od samego patrzenia 😊

Obrazek
Pyszności

Dzisiejszy obiad przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 200 g ser ricotta
  2. 1/3 szkl. ser parmezan
  3. 1 łyżka skórka z cytryny tarta
  4. 1/3 szkl. bazylia posiekana
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz
  7. 3 szt. filety z łososia
  8. 6 szt. zielone szparagi
  9. 2 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia w miseczce: ricotty, parmezanu, skórki z cytryny, bazylii, soli oraz pieprzu. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Dopraw do smaku solą i pieprzem każdy filet z łososia.

Obrazek

3. Następnie umieść na środku serową mieszankę z bazylią i dodaj po dwie szparagi.

Obrazek

4. Po czym zwiń w roladkę i zabezpiecz przy pomocy wykałaczki. Przenieś roladki do Ovi i polej delikatnie oliwą z oliwek. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Do sernika dodaję nieoczywisty składnik. Jest puszysty, wyrasta wysoki i nigdy nie opada
Do sernika dodaję nieoczywisty składnik. Jest puszysty, wyrasta wysoki i nigdy nie opada
Ten przepis ma prawie 100 lat. W moim domu robię go całą jesień
Ten przepis ma prawie 100 lat. W moim domu robię go całą jesień
W PRL-u na każdej imprezie. W tym roku na Wszystkich Świętych przypomnę ciotkom przepis
W PRL-u na każdej imprezie. W tym roku na Wszystkich Świętych przypomnę ciotkom przepis
Wrzucam do rękawa i piekę. W mig mam pyszny obiad, którym naje się cała rodzina
Wrzucam do rękawa i piekę. W mig mam pyszny obiad, którym naje się cała rodzina
Wrzuć do wody. Ziemniaki ugotują się szybciej, a ich smak będzie pełniejszy
Wrzuć do wody. Ziemniaki ugotują się szybciej, a ich smak będzie pełniejszy
Na pewno upiekę na 1 listopada. W ubiegłym roku to ciacho było największym hitem
Na pewno upiekę na 1 listopada. W ubiegłym roku to ciacho było największym hitem
Odkąd zjadłam na Śląsku, często robię w niedzielę lub święta. Tak miękki i delikatny, że nie potrzeba noża
Odkąd zjadłam na Śląsku, często robię w niedzielę lub święta. Tak miękki i delikatny, że nie potrzeba noża
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Ekspresowa kiełbaska z kurczaka. Przepis dostałam od rodziny ze wsi
Ekspresowa kiełbaska z kurczaka. Przepis dostałam od rodziny ze wsi
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson