Rosół Magdy Gessler - znamy recepturę znanej restauratorki
Czy jesteś w stanie wyobrazić sobie niedzielny obiad bez pysznego rosołu? Ja również nie, dlatego dziś przychodzę z recepturą na rosół Magdy Gessler, która jest niekwestionowanym autorytetem kulinarnym w Polsce.
W czym tkwi sekret idealnej zupy według restauratorki? Co można w niej znaleźć? Tego wszystkiego dowiesz się już za chwilę!
W rosole Magdy Gessler nie może zabraknąć...
- 3 kg świeżych warzyw - 1/2 kapusty włoskiej, 3 selerów, 10 pietruszek, 8 marchewek, 4 porów i 10 cebul - upieczonych w piecu
- 3 kg dobrej jakości mięsa - korpusy, gicze, korpusy z kurcząt, ogony wołowe
- 1,5 litra wody
Magda Gessler podkreśla, że podstawą udanego rosołu jest prawie brak wody. Należy również pamiętać, że najpierw gotujemy mięso. Gdy jest prawie miękkie, dodajemy warzywa.
Gotujemy je do chwili, aż będą miękkie i wyjmujemy z garnka. Następnie możemy wykorzystać je do sałatki jarzynowej.