PoradyMała i prosta sztuczka, dzięki której błyskawicznie rozdrobnisz ugotowanego kurczaka

Mała i prosta sztuczka, dzięki której błyskawicznie rozdrobnisz ugotowanego kurczaka

Mała i prosta sztuczka, dzięki której błyskawicznie rozdrobnisz ugotowanego kurczaka
Frania

01.03.2019 11:11

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Często w Twoich daniach pojawia się szarpane mięso? I za każdym razem najpierw je gotujesz, a potem dzielisz na mniejsze kawałki przy pomocy sztućców lub rąk?

Jeśli tak, już za chwilę poznasz genialny trik, który przyśpieszy i uprości tę czynność. Wszystko czego będziesz potrzebować to ręczny mikser.

W czym tkwi sekret?

Wiem, początkowo może brzmieć to jak zupełna abstrakcja. Bo jak przy pomocy miksera można przygotować szarpane mięso?

Obraz

Odpowiedź jest bardzo prosta. Najpierw ugotuj kurczaka, tak jak zwykle to robisz. Następnie przełóż go do miski i zacznij pracować przy pomocy miksera.

Po chwili w misce zamiast zbitego mięsa z kurczaka, będziesz mieć ładnie poszarpane mięso, które będziesz mogła wykorzystać na wiele sposobów.

Obraz
Czy to nie jest genialne?
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także