Ryba na parze z warzywami

Ryba na parze z warzywami to smaczny, zdrowy i szybki obiad. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować wyjątkowe danie dla swoich bliskich. Z pewnością będą pod wrażeniem ❤️

Obrazek
Pyszności

Pyszne danie przygotowaliśmy w parowarze marki Philips.

Składniki:

Dodatki

  1. 200 g makaron ryżowy
  2. świeży szczypiorek do dekoracji
  3. krojone migdały do dekoracji

Podstawowe składniki

  1. 1 szt. kapusta pak choi
  2. 2 filety dorsz/halibut/łosoś
  3. 1 szt. limonka
  4. 5 cm świeży imbir
  5. 2 szt. marchewki

Sos

  1. 3 łyżki olej sezamowy
  2. 2 łyżki miód
  3. 1 łyżeczka sos sojowy
  4. 1 łyżka ocet ryżowy opcjonalnie
  5. 1/2 łyżeczki sos rybny

Sposób przygotowania:

1. Umieść liście pak choi w parowarze i gotuj przez 4 minuty.

Obrazek

2. Na desce do krojenia ułóż liście (tak jak na zdjęciu poniżej). Następnie dodaj filet wybranej ryby i dopraw solą oraz pieprzem. Na wierzchu ułóż plastry limonki.

Obrazek

3. Dodaj także świeży imbir i marchewki. Po czym zwiń w rulon.

Obrazek

4. Przełóż rybę do parowaru, dodaj makaron ryżowy, liście pak choi i marchewkę. Gotuj w parowarze przez 15 minut.

Obrazek

5. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz: miód, sos sojowy, olej sezamowy i sos rybny. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

6. Gotowe danie polej sosem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej