PrzepisRyż z jabłkami - wracamy do dań z dzieciństwa

Ryż z jabłkami - wracamy do dań z dzieciństwa

Ryż z jabłkami - wracamy do dań z dzieciństwa
Pyszności

17.10.2019 12:00, aktual.: 26.05.2020 12:46

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Ryż z jabłkami to jedno z tych dań, które najbardziej kojarzy się nam z szczęśliwymi latami dzieciństwa. I jak się okazuje, nasi fani mają podobne odczucia, dlatego w nowym cyklu #pysznościzdzieciństwa musieliśmy zacząć właśnie od tego dania.

Składniki:

  1. 200 g ryż długoziarnisty
  2. 5 szt. jabłko
  3. 3 łyżki cukier brązowy
  4. 1 łyżeczka cynamon
  5. 1 szczypta sól
  6. 500 ml mleko

Sposób przygotowania:

1. W garnku połącz ze sobą ryż i mleko.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: cynamon, brązowy cukier, sól i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Gotuj mieszankę przez 15 minut.

Obraz

3. Wydrążone jabłka napełnij ryżem z jabłkami i po wierzchu posyp cynamonem.

Obraz

4. I to wszystko!

Obraz