PrzepisDla DzieciRyżowe babeczki obiadowe

Ryżowe babeczki obiadowe

Twój maluch grymasi przy obiedzie? Zaserwuj mu pyszne i pożywne danie w formie babeczki, a na pewno będzie zachwycony!

Ryżowe babeczki obiadowe
Pyszności

07.03.2019 | aktual.: 07.03.2019 12:44

Składniki:

  1. 200 g ryż ugotowany
  2. 4 szt. jajka
  3. 1 puszka groszek zielony
  4. 3 szt. marchewka
  5. 1/3 szkl. sos słodko-kwaśny
  6. 1 łyżeczka imbir
  7. 1 łyżeczka cebula granulowana
  8. 1/4 szkl. mąka migdałowa

Sposób przygotowania:

1. W mikserze zmiksuj jajka. Następnie dodaj do nich mąkę migdałową, imbir, cebulę granulowaną oraz sos słodko-kwaśny. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Nie zapomnij również dodać zielonego groszku, marchewki oraz ugotowanego ryżu.

Obraz

3. Przełóż mieszankę do formy na babeczki na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie